Οι εξελίξεις ευνοούν και πάλι τις μετοχές

Τρέχουν οι εξελίξεις στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων και στις χρηματιστηριακές αγορές. Στη Σοφοκλέους περνά μπροστά ο ΟΤΕ με αγοραστές σταθερά υψηλότερα των 9,05 ευρώ, παρασύροντας και την Εθνική, ενώ ακολουθούν Coca – Cola, Eurobank και Intracom. Περί τις 120 μετοχές αντιδρούν ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

ΟΤΕ και Εθνική επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 1.571 μονάδων. Δηλαδή το προηγούμενο ”υψηλό” (της πρώτης μισής ώρας), καθώς ”τρέχουν” οι φήμες, τα νέα και οι εξελίξεις από τη Βαγδάτη.

Η είδηση πως συμφωνείται η ανάληψη κάποιου ρόλου από τον ΟΗΕ, με τη σύμφωνη γνώμη του αμερικανού προέδρου, αλλά και της παρουσίας ιρακινών παραγόντων στη μεταπολεμική κυβέρνηση, διαμορφώνουν και πάλι τάση σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη.

Θετική το τελευταίο τέταρτο η πορεία μετοχών όπως οι Coca – Cola, Intracom, Vodafone, ΟΤΕ, παρασύρει και τις Eurobank, Εθνική, Motor Oil και γενικότερα τον FTSE – 20, προς τις 758 μονάδες.

Αλλάζει ο συσχετισμός, δηλαδή το κλίμα, και στο ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών με περίπου 120 να εμφανίζουν κέρδη και περί τις 180 να υποχωρούν.

Είναι προφανές πως οι πολιτικές και όχι οι οικονομικές εξελίξεις θα διαμορφώνουν βραχυπρόθεσμα την τάση και για όσο... χρειαστεί να υψωθεί η... αστερόεσσα στη Βαγδάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v