Σε ρυθμό... προπόνησης η Σοφοκλέους

Προσεκτικές εντολές συντηρούν σε θετική τροχιά τις δεικτοβαρείς μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός σταθεροποιητικού κλίματος. Περί τις 80 – 100 μετοχές καταγράφουν υψηλότερη τιμή, ενώ οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν εμπνέουν ανησυχία για τη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλή σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση, καθώς για τον Δείκτη εξασφαλίζονται τα νώτα του και αντιδρά προς τις 1.580 μονάδες. Τράπεζες και τηλεπικοινωνίες διαμορφώνουν μικρά κέρδη για τον FTSE – 20, με εφικτό ένα ενδεχόμενο ”κλείσιμό” του μεταξύ 755 – 760 μονάδων.

Η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, αν και η τάση σε ανοδικές αντιδράσεις της αγοράς αυξάνεται κατακόρυφα.

Η μετοχή του ΟΤΕ στα 9,20 ευρώ, δεν πρέπει λογικά να υποχωρήσει χαμηλότερα των 9,12 ευρώ, της δε Εθνικής στα 10,08 ευρώ (με τιμή ανοίγματος στα 10,1 ευρώ).

Αυξημένες και σήμερα οι συναλλαγές στη μετοχή της Vodafone, την ίδια στιγμή που οι συναλλαγές σε Alpha, Eurobank και Εμπορική είναι συγκριτικά λιγότερες των χθεσινών.

Από τις μετοχές που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, τις υψηλότερες αποδόσεις εμφανίζουν οι Τράπεζα Αττικής, Αστήρ, Micromedia, Fanco, Κύπρου, Γενέρ, ενώ η κοινή της Κλωνατέξ προσεγγίζει πλέον τα 2,3 ευρώ.

Κέρδη και για την ΓΕΒΚΑ, τον Ερμή, Βογιατζόγλου, Fashion Box, Άβαξ, Spider, Intertech, Altec.

Από τα 7,72 ευρώ εμφανίστηκαν και πάλι αγοραστές στη μετοχή του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα ο τίτλος να ενισχύεται κατά περίπου 2,3% προς τα 7,94 ευρώ.

Για την επόμενη ώρα δεν αναμένονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις, μεταβολές (πάντα με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την αγορά παραγώγων και τις προθέσεις των τεσσάρων – πέντε ισχυρότερων ΑΧΕ).

Θα λέγαμε μάλιστα πως ένα ελαφρώς ανοδικό ”κλείσιμο”, τη στιγμή που οι απώλειες σε Φρανκφούρτη και Παρίσι είναι σημαντικές, θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v