Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Συνολικά πρόστιμα 173.600 ευρώ

Συνολικά πρόστιμα 173.000 ευρώ επέβαλε στις εταιρίες Marfin Classic, ABN Amro ΑΕΔΑΚ, ΚλΩΝΑΤΕΞ, Τεχνική Ολυμπιακή και Σταύρο και Ζηνοβία Τζιούφα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Κεφαλαιαγορά: Συνολικά πρόστιμα 173.600 ευρώ
Τη μεταβολή του σκοπού της ΜARFIN AEΠΕΥ σε εταιρία συμμετοχών και την αλλαγή της επωνυμίας της σε MARITIME & FINANCIAL INVESTMENTS Α.Ε. ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, αποφάσισε την επιβολή προστίμου 18.000 ευρώ στη ΜΑRFIN CLASSIC ΑΕΕΧ και 18.000 ευρώ στην ΑΒΝ AMRO ΑΕΔΑΚ, διότι συνήψαν συμβάσεις με σύμφωνο επαναγοράς, οι οποίες υπερέβησαν το 50% των τοποθετήσεων των εταιριών σε μετοχές του Χ.Α.

Αποφάσισε επίσης την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 12.600 ευρώ στον κ. Σταύρο Τζιούφα και στην κ. Ζηνοβία Τζιούφα, εκ των βασικών μετόχων της Connection, διότι δεν ενημέρωσαν εντός της χρονικής προθεσμίας που είχαν υποχρέωση για σημαντικές συναλλαγές σε μετοχές της εταιρίας τους, ως όφειλαν, βάσει του ΠΔ 51/92. Σημειώνεται ότι και οι δύο είχαν προβεί σε αγορές μετοχών.

Η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε επίσης την επιβολή προστίμου 75.000 ευρώ στην ΚΛΩΝΑΤΕΞ και 50.000 ευρώ στην Τεχνική Ολυμπιακή για παράβαση του κανονισμού της δημόσιας πρότασης αγοράς κινητών αξιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η ΚΛΩΝΑΤΕΞ δεν προέβη σε δημόσια πρόταση αγοράς, ως όφειλε, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου μετά την αύξηση της συμμετοχής της στην εταιρία ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ.

Η Τεχνική Ολυμπιακή δεν προέβη σε δημόσια πρόταση, ως όφειλε, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου μετά την αύξηση της συμμετοχής της στη ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ.

Τέλος, η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε την αναστολή αγοράς μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων κατά τη 18η και 21η Απριλίου 2003, επειδή το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν θα λειτουργήσει τις παραπάνω ημερομηνίες, καθώς το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων και τα εθνικά συστήματα διακανονισμού της ζώνης ευρώ αργούν λόγω του Πάσχα των καθολικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v