Προεξοφλούν ταχεία κατάρρευση...

Ενισχύονται διακριτικά οι θέσεις παικτών που... γνωρίζουν περισσότερα από τους κοινούς θνητούς. Οι εντολές τους δίνονται μέσω ισχυρών συγκεκριμένων ΑΧΕ και παραπέμπουν σε ενδεχόμενη προεξόφληση ανοδικής κίνησης, λόγω των εξελίξεων στην καρδιά της Βαγδάτης. Άλλωστε η μόχλευση σε αυτά τα επίπεδα στη Σοφοκλέους δεν κοστίζει και πολλά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ενδεχόμενο μιας ταχύτερης κατάρρευσης του Ιρακινού καθεστώτος ποντάρουν πλέον οι αγορές. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες το τελευταίο ημίωρο έχουν εντατικοποιηθεί διακριτικά οι κινήσεις χρηματιστών, που διενεργούν συναλλαγές για λογαριασμό κυρίως ξένων διαχειριστών.

Μας επισήμαιναν πως δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός βραχυπρόθεσμου ”παιχνιδιού” προεξόφλησης, κάτι που δικαιολογεί και τις αγορές των εν λόγω ΑΧΕ σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Άλλωστε μέχρι τις 13.00’ που ο Δείκτης οριακά κυμαίνονταν στις 1.566 μονάδες, οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 28 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις σε Alpha, Eurobank και ΟΤΕ ήταν... μηδενικές, ενώ αντιθέτως ενισχύονταν η τάση στην Εθνική και δευτερευόντως σε ΔΕΗ.

Έκτοτε, διαπιστώνεται πως αυτή η τάση ενισχύεται, οι συγκεκριμένες χρηματιστηριακές ενισχύουν την θέση τους προσέχοντας παράλληλα τις τιμές αγοράς που δίνουν.

Φαίνεται πως δεν επιδιώκουν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, ενίσχυση των τιμών σε μετοχές που επικεντρώνονται, κάτι όμως που δεν περνάει απαρατήρητο.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτών των παικτών, οι οποίοι και σαφώς κινούν τα νήματα στη Σοφοκλέους, θα πρέπει να αναμένεται επαναπροσέγγιση της υψηλής τιμής της περασμένης Δευτέρας, αντίδραση δηλαδή προς τις 1.592 – 1.595 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v