Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ”Πρωταθλητές” ανοιχτών πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο

Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν οι ανοιχτές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της Αγοράς Παραγώγων στην Σοφοκλέους κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ ”πρωταθλητής” ανοιχτών πωλήσεων αναδείχτηκε η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Οι ”Πρωταθλητές” ανοιχτών πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο
Ανοιχτές πωλήσεις 4.890.929 τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν μέσω της Αγοράς Παραγώγων στη Σοφοκλέους κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (χρονικό διάστημα από 2/1/03 έως 31/3/03), όπως προκύπτει από σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το Χ.Α. *

Το μέγεθος αυτό είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2002, όπου οι ανοιχτές πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 2.725.850 τεμάχια.

Από τις μετοχές στις οποίες παρουσιάστηκε έντονη δραστηριότητα ξεχωρίζουν αυτές των εταιριών ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Alpha Bank, Εθνική και Ελληνική Τεχνοδομική, όπου η αναλογία των ανοικτών πωλήσεων προς τις συνολικές πωλήσεις μετοχών είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι δείκτης ανοιχτών πωλήσεων προς σύνολο πωλήσεων στη μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ διαμορφώθηκε στο 7,46%, της Alpha Bank στο 6,25%, της Εθνικής Τράπεζας στο 4,81% και της Ελληνική Τεχνοδομική στο 3,93%.

Από το σύνολο των ανοιχτών πωλήσεων το 18,78% αφορούσε τη μετοχή του ΟΤΕ, το 12,2% της Alpha Bank, το 10,65% της Εθνικής Τράπεζας και το 7,1% της Vodafone Panafon.

Όσον αφορά τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν για κλείσιμο ανοιχτών πωλήσεων (buy-to-close), αυτές διαμορφώθηκαν στα 4.173.754 τεμάχια, με τις μεγαλύτερες συναλλαγές να συγκεντρώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ 21% του συνόλου, της Alpha Bank 12,06% και της Εθνικής Τράπεζας με 11,68%.

* Η λίστα του Χ.Α. για τις ”Ανοικτές πωλήσεις” δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v