ΑΧΕ: Σε ΟΤΕ και τράπεζες το ενδιαφέρον

Στον ΟΤΕ, που χθες πιέστηκε σημαντικά, αλλά και στους τραπεζικούς τίτλους, που έτυχαν της αναβάθμισης της Moody’s, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα εστιαστεί το ενδιαφέρον της αγοράς κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

ΑΧΕ: Σε ΟΤΕ και τράπεζες το ενδιαφέρον
Το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμά η Marfin ότι θα συγκεντρώσει ο ΟΤΕ, καθώς η αγορά θα περιμένει να παρακολουθήσει την αντίδραση του τίτλου μετά τις χθεσινές του απώλειες. Εξάλλου, η χρηματιστηριακή πιστεύει ότι το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει και ο κλάδος των τραπεζών.

Στην αναβάθμιση των Εθνική, Alpha Bank και Eurobank από τη Moody’s αναφέρεται άλλωστε το πρωινό report της Χρηματιστηριακής. Η κίνηση, τονίζεται, πρέπει να ενταχθεί στην πρόσφατη κίνηση του οίκου να αναβαθμίσει μια σειρά ευρωπαϊκών τραπεζών.

”Ο ΟΤΕ πιέσθηκε αρκετά λόγω ανησυχιών για τον αυξημένο ανταγωνισμό στη σταθερή τηλεφωνία”, αναφέρει το report της Εθνικής, ενώ δεν αποκλείει μια αποκόμιση κερδών για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αν και δεν πιστεύει ότι αυτό θα βλάψει τη θετική ορμή της αγοράς. Το μέρισμα του Οργανισμού θα είναι στα 0,70 ευρώ για το 2002 και 2003.

Marfin και Εθνική αναφέρονται επίσης στην πελατειακή βάση της CosmΟΤΕ, η οποία χθές ανακοινώθηκε υψηλότερα κατά 3% σε σχέση με το περσινό α΄ τρίμηνο. Αναλυτικότερα, η Marfin Hellenic χαρακτηρίζει την εξέλιξη ”υπεράνω προσδοκιών”, ενώ ”παραμένει θετική” για τη μετοχή.

Πέριξ των τρεχόντων επιπέδων εκτιμά το report της Fortius Finance ότι θα κινηθεί σήμερα ο Γ.Δ., ”καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον γύρω από τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου δείχνει ότι περιορίζεται, ενώ αυξάνονυ οι ρευστοποιήσεις στον ΟΤΕ”. Σε περίπτωση ανοδικής κίνησης των ευρωαγορών, καταλήγει το report, πιστεύουμε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα κινηθεί σε θετικές περιοχές.

”Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αναμονης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου”, αναφέρει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, ”είναι πιθανό να ενισχύσει τις τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα”. Η χρηματιστηριακή αναμένει η σημερινή συνεδρίαση να παρουσιάσει περίπου την ίδια εικόνα με τη χθεσινή.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v