Νέα ώθηση από τράπεζες

Το καλύτερο δυνατό σενάριο για σήμερα θα ήταν ένα ”κλείσιμο” του Δείκτη υψηλότερα του επιπέδου της περασμένης Δευτέρας. Οι τράπεζες για μια ακόμη συνεδρίαση ενισχύουν τον FTSE – 20, υποδαυλίζοντας θερμότερες αποδόσεις στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα... σπίρτο νεοϋορκέζικο να πέσει στα ξερά της Σοφοκλέους και θα κλείσει υψηλότερα των 1.594 μονάδων ο Δείκτης. Εντείνονται οι... σταυρωτές αγορές σε συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους με αποτέλεσμα να κερδίζει σημαντικό έδαφος ο FTSE – 20 (+1,20%), ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιποι.

Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της χρονιάς που καταγράφεται συνολικότερη κίνηση στην αγορά μας, όχι απλά με την ανοχή, αλλά μάλλον με τη στήριξη και άπλετη συνδρομή ισχυρότατων παραγόντων.

Είναι προφανές πως το παιχνίδι των υπεραξιών διευκολύνει σχεδόν όλους και δίνει ανάσες στο σύνολο των εμπλεκομένων.

Σταθερά υψηλότερα από ”μεσοπρόθεσμες” στηρίξεις οι μετοχές των Εθνικής, Alpha, Eurobank, Εμπορικής κερδίζουν το ”στοίχημα”, ενώ πολύτιμες στηρίξεις προσφέρονται απλόχερα και από άλλες μετοχές του FTSE - 20 (Intracom, Τιτάν, Τρία Έψιλον κ.α.).

Οι ενδείξεις από τη Νέα Υόρκη είναι θετικές και διευρύνουν την ψαλίδα υπέρ των ανοδικών μετοχών. Ενδεικτικό του κλίματος και της σαφώς καλύτερης διάθεσης που επικρατεί, είναι το γεγονός πως το ποσοστό μεταβολής εξήντα μετοχών ξεπερνά το 4%.

Που θα πάμε; Εύλογο το ερώτημα, αλλά εξίσου ξεκάθαρη εδώ και καιρό η απάντηση. Όπου θελήσουν οι... αμερικανοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v