Αγαστή η σχέση... αγοραστών - πωλητών στο ΧΑ

Εντονη κινητικότητα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα στις τράπεζες (1,89%), γεγονός που επιτρέπει ευέλικτες κινήσεις επενδυτικών σχημάτων στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 1.584 – 1.590 μονάδων συντηρείται ο Γενικός Δείκτης με συναλλαγές περίπου 31 εκατ. ευρώ (12.55’), εξισορροπείται κυρίως μέσω τραπεζικών μετοχών η τάση του FTSE – 20, καθώς Εθνική, Alpha, Eurobank, Εμπορική σημειώνουν μέση μεταβολή +0,4%.

Κλίμα και στάση αναμονής, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, που επιτρέπει τις ευέλικτες κινήσεις επενδυτικών σχημάτων στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Σηματωρός η μετοχή της Lantec, αλλά και της Κλωνατέξ ενισχύουν και οι δύο σήμερα τη θέση τους, με την κοινή της Κλωνατέξ να υπερβαίνει πλέον τα 3 ευρώ. Η μετοχή της Σιδενόρ στα 2,74 ευρώ, με σχετικά αυξημένη εμπορευσιμότητα, καθώς προς το τέλος του μήνα θα οριστικοποιηθεί (και τυπικά) η διανομή μερίσματος – δώρου 1 ευρώ ανά μετοχή.

Θετική μεταβολή για τις μετοχές των Sanyo, ΚΡΕ.ΚΑ., Βαρβαρέσος, Lannet, Δάριγκ και άλλων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, θα ήταν προτιμότερη μια ”συντήρηση” του Δείκτη συνεχώς σε θετικό επίπεδο, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η ενδοσυνεδριακή στήριξη των 1.584 μονάδων.

Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει τόσο τους παίκτες στην αγορά παραγώγων να μετακυλήσουν μέρος των θέσεών τους, όσο και αγοραστές – πωλητές στην αγορά μετοχών να βρουν κοινά αποδεκτή τιμή συναλλαγής.

Το ζητούμενο είναι να μην διαταραχθεί, κυρίως σήμερα τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η μέχρι στιγμής αρμονική σχέση αγοραστών – πωλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v