Με χαμηλό κόστος η μόχλευση

Με καλύτερες προϋποθέσεις, μετά και την κίνηση της Εθνικής, ξεκινάει χρηματιστηριακά η εβδομάδα. Ουδέτερο- ήπιο κλίμα στις διεθνές αγορές ζητούν οι εμπλεκόμενοι στη Σοφοκλέους, προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδικασία αποκόμισης ρευστότητας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από την έλλειψη μετοχών κυρίως της Εθνικής θα κριθεί η τάση, καθώς το κλίμα στη Σοφοκλέους έχει σαφώς βελτιωθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η κίνηση της Εθνικής να διανείμει μια στις δέκα μετοχές δωρεάν, ειδικά ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή η πράξη, μπορεί να ”εγκλωβίσει” αρκετούς από εκείνους που είχαν λάβει θέσεις πώλησης.

Πάντως, στόχος άμεσης προτεραιότητας είναι η εξασφάλιση υψηλότερου επιπέδου ”στήριξης” για τον Δείκτη, γύρω στις 1.585 μονάδες, και δευτερευόντως η προσέγγιση των 1.620 ή 1.650 μονάδων.

Αυτό που συμβαίνει από τις αρχές Απριλίου είναι ενδεικτικό των διαθέσεων όλων ανεξαιρέτως των παραγόντων της αγοράς. Η μόχλευση σε επίπεδο μετοχών αποδεικνύεται πως δε χρειάζεται παρά μια ηπίων τόνων πλαγιο-ανοδική κίνηση.

Μπορεί η αγορά από τις 31 Μαρτίου να έχει ενισχυθεί κατά περίπου 90 μονάδες, στην πλειονότητά τους όμως οι μετοχές εμφανίζουν εντυπωσιακή υπεραπόδοση.

Ουδέτερο, λίγο ήπιο κλίμα, χρειάζεται αυτό που επιχειρείται στη Σοφοκλέους και τίποτα περισσότερο. Πέραν της Εθνικής και της Alpha, μετοχή σηματωρός θεωρείται και ο ΟΤΕ λόγω της τελευταίας- μετά από καιρό θετικής έκθεσης.

Από τη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου έχει κατοχυρωθεί σημαντική ρευστότητα, αιχμή παραμένει ο ευρύτερα εννοούμενος όμιλος της Κλωνατέξ, αλλά και επιμέρους μετοχές εταιριών για τις οποίες υπάρχει θετική εκτίμηση ή πρόβλεψη για τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ιδανικό θα ήταν για σήμερα ένα κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 1.602 μονάδων, αν και τεχνικά υπάρχουν ”στηρίξεις” μέχρι τις 1.585 μονάδες. Σε ενδεχόμενη αντίδραση του Δείκτη προς τις 1.625 μονάδες καλό θα ήταν οι συναλλαγές να ξεπεράσουν τα 70- 75 εκατ. ευρώ.

Να συνεκτιμηθεί πάντως, πως οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι μικρότερες από πλευράς συνεδριάσεων.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v