Βαλς οι τράπεζες, τσιφτετέλι τα κλωνάρια!

Με ένα εντυπωσιακό ”φίνις”, στο οποίο κύριο ρόλο έπαιξαν οι τράπεζες και ειδικότερα η Εθνική (4%), η αγορά έκλεισε πάνω από τις 1.600 μονάδες. Στο 5,5/1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές, ενώ συνεχίστηκαν και σήμερα τα limit up στις μετοχές του ομίλου Λαναρά.

Με ένα εντυπωσιακό ”φίνις”, στο οποίο μας έχει συνηθίσει εσχάτως η αγορά, ο γενικός δείκτης κατάφερε να κλείσει πάνω από το επίπεδο των 1.600 μονάδων και δη στις 1.603,79 μονάδες με κέρδη 1,26%.

Aνοδος η οποία ουσιαστικά επιχορηγήθηκε από τη θετική εικόνα των τραπεζικών τίτλων με τον κλαδικό δείκτη αυτών να υπεραποδίδει για πολλοστή συνεδρίαση του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη, καταγράφοντας κέρδη 2,11% με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Εθνική που έκλεισε στο +4%.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί ομολογουμένως στην άκρως ικανοποιητική εικόνα στο εύρος της αγοράς με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 5,5 προς 1 υπέρ των πρώτων.

Παράλληλα, οι μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ και συμφερόντων Λαναρά να συνεχίζουν το ξέφρενο ράλλι.

Επιπροσθέτως η νέα ενίσχυση του τζίρου στα 88 εκατ ευρώ (2 εκατ. σε πακέτα) ήλθε να επιβεβαιώσει την τάση συσσώρευσης με χαμηλό τζίρο και της ανοδικής κίνησης με αυξανόμενους όγκους συναλλαγών, τάση που τεχνικά τουλάχιστον είναι απολύτως υγιής και καταδεικνύει την διάθεση επανατοποθέτησης ρευστότητας, αλλά και μετακύλισης αυτής όπου κρίνεται σκόπιμο.

Παράλληλα, οφείλουμε να αναφερθούμε στην εξαιρετικά θετική εικόνα της αγοράς παραγώγων όπου οι έχοντες θέσεις short αναγκάστηκαν και σήμερα να σπεύσουν να τις κλείσουν, τάση που αποτυπώθηκε κυρίως στην κίνηση της Εθνικής χωρίς να παραγνωρίζεται η έλλειψη πωλητών σε σωρεία τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που δεν διαθέτουν προϊόντα δανεισμού

Μοναδικό μελανό σημείο, αν προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιο, η εικόνα στον ΟΤΕ ο οποίος με τζίρο 1,6 εκατ. τεμαχίων κατέγραψε κέρδη μόλις 0,5%, ποσοστό που σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικό και φέρει τη μετοχή του οργανισμού να αποτελεί το πιο ευπαθή τίτλο εξ όλων αυτών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τέλος να αναφερθούμε και στην θετική τεχνική εικόνα που δημιουργείται αφού ο γενικός δείκτης φαντάζει ικανός, με τους ισχύοντες ρυθμούς συναλλακτικής δραστηριότητας, να δοκιμάσει μια κίνηση στις 1.640 μονάδες.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Optima (κέρδη 17,4%), της Σαραντής (κέρδη 17,9%) και της Domus (κέρδη 3,36%).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Ιντεάλ προνόμιο και της Stabilton προνόμιο.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Optima, της Σαραντής, της ΕΛΓΕΚΑ, της Domus, της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Γερμανός.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 87 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 9,38% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 2,05 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα 50.000 μετοχών της Γερμανός στα 12 ευρώ, ένα πακέτο 600 μετοχών της Λαντέκ στα 5,08 ευρώ και ένα πακέτο 63.100 μετοχών της ΔΕΗ στα 13,56 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v