Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει την τιμή στόχο για την Intralot η Kappa

Μειώνει την τιμή– στόχο για τη μετοχή της Intralot (από τα 19,7 στα 17 ευρώ) η Κappa Χρηματιστηριακή, ενώ διατηρεί τη σύστασή της για ”απόδοση καλύτερη της αγοράς” (overweight).

Μειώνει την τιμή στόχο για την Intralot η Kappa
Μειώνει την τιμή– στόχο για τη μετοχή της Intralot από τα 19,7 ευρώ στα 17 ευρώ η Κappa Χρηματιστηριακή, ενώ διατηρεί τη σύστασή της για ”απόδοση καλύτερη απόδοση ανώτερη της αγοράς” (overweight).

Όπως αναφέρει η Kappa σε ανάλυσή της με ημερομηνία 11 Απριλίου 2003, η μετοχή- παρά τη μείωση της τιμής στόχου στα 17 ευρώ - διαθέτει δυνατότητα ανοδικής κίνησης της τάξεως του 28%, καθώς, όπως επισημαίνεται, τα ρίσκα που συνδέονται με τις ανανεώσεις των συμβολαίων και τις επεκτάσεις εκτός Ελλάδος, έχουν συνεκτιμηθεί.

Μεταξύ άλλων η Kappa Χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναμένει αύξηση της τάξεως του 5% κατά την τρέχουσα χρήση σε ό,τι αφορά το ”Στοίχημα”, ενώ για το 2004- δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτιμάται πως θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης- τα έσοδα από το ”Στοίχημα” προβλέπεται πως θα ενισχυθούν κατά 12%.

Ωστόσο, στην ανάλυση αναφέρεται πως τον Αύγουστο του 2003 λήγει το συμβόλαιο της Intralot για το ”Ξυστό”. Σε αυτό το πλαίσιο η Kappa εξετάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές: το γεγονός η Intralot να καταθέσει προσφορά κάτω από τους υπάρχοντες όρους, το οποίο όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή είναι το λιγότερο πιθανό, δεδομένης της προκαταβολής ύψους 300 εκατ. ευρώ που συνεπάγεται και του χαμηλού περιθωρίου κέρδους που προσφέρει το παιχνίδι (στο 4%).

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο και εκτιμάται από την Kappa ως το πιο πιθανό, είναι να ανανεωθεί η σύμβαση με αναθεώρηση των όρων, ενώ η τρίτη εκδοχή αφορά στην πιθανότητα η Intralot να χάσει τη σύμβαση από κάποιον ανταγωνιστή.

Για την τρέχουσα χρήση η Kappa εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της Intralot θα ενισχυθεί κατά 2% και θα φτάσει στα 326,7 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να κινούνται ανοδικά κατά 30% διαμορφούμενα στα 54,6 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, για το 2004, βάσει των προβλέψεων της χρηματιστηριακής ο κύκλος εργασιών της Intralot θα σημειώσει κάμψη 18% και θα ανέλθει στα 269,3 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη όμως να ενισχύονται κατά 11% διαμορφούμενα στα 60,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την ανάλυση της Kappa, εκτιμάται πως η μετοχή της Intralot διαπραγματεύεται 9,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, με τον δείκτη EV/EBITDA να βρίσκεται στο 5,9, τη στιγμή που η μερισματική απόδοση για το 2002 διαμορφώνεται στο 5,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v