Citigroup: Αναβαθμίζει την πρόβλεψή της για ΟΤΕ

Σε απόδοση ανάλογη της αγοράς (in line) αναβαθμίζει η Citigroup την πρόβλέψή της για τη μετοχή του ΟΤΕ (από απόδοση κατώτερη της αγοράς), ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 10,5 ευρώ, σύμφωνα με σχετική έκθεση (11/04).

Citigroup: Αναβαθμίζει την πρόβλεψή της για ΟΤΕ
Σε απόδοση ανάλογη της αγοράς (in line) αναβαθμίζει η Citigroup την πρόβλέψή της για τη μετοχή του ΟΤΕ (από ”απόδοση κατώτερη της αγοράς”), ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 10,5 ευρώ, σύμφωνα με σχετική έκθεσή της (11/04).

Η κίνηση της Citigroup, αναφέρεται στην έκθεση, συνδέεται άμεσα με τη δήλωση της διοίκησης του οργανισμού ότι δεν προτίθεται να διοχετεύσει νέα ποσά στις επενδύσεις στη Ρουμανία.

Μολαταύτα, η Citigroup εκφράζει τις επιφυλάξεις της για τον ανταγωνισμό στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, αλλά και τη μείωση στα κόστη του οργανισμού.

Ξεχωριστή αναφορά πράττει η Citigroup για τη μερισματική απόδοση του ΟΤΕ, τονίζοντας πως οποιαδήποτε υποχώρηση στην κερδοφορία πιθανόν να την επηρεάσει αρνητικά.

Εν τούτοις, η τράπεζα τονίζει ότι δεν ”βλέπει” κανένα συγκεκριμένο λόγο για περαιτέρω μείωση στην τιμή της μετοχής του ΟΤΕ.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις της Citigroup για τον ΟΤΕ προβλέπεται ότι οι πωλήσεις του οργανισμού θα ανέλθουν στα 5.216 εκατ ευρώ για το 2003 και στα 5.492 εκατ. ευρώ για το επόμενο έτος.

Τα προ φόρων κέρδη του ΟΤΕ, σύμφωνα με τη Citigroup, θα διαμορφωθούν στα 884 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος και στα 1.136 εκατ. ευρώ για το 2004.

Το P/E, με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2003, προβλέπεται να ανέλθει στο 9,2, ενώ για το 2004 η Citigroup εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο 7.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Citigroup υιοθετεί overweight (απόδοση ανώτερη της αγοράς) στάση για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v