Θ. Λαναράς: Τι είπε για Γιαννούση - άνοδο μετοχών

”Διόρθωση” σε σχέση με τις στρεβλώσεις που υπήρχαν τον τελευταίο καιρό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΛΩΝΑΤΕΞ, Θ. Λαναράς, την ανοδική πορεία των μετοχών του ομίλου. Για τη δημόσια προσφορά των μετοχών της Γιαννούσης είπε ότι δεν μπορεί ο νόμος να ισχύει μόνο για μερικές εταιρίες, φέροντας για παράδειγμα τις κατασκευαστικές.

Θ. Λαναράς: Τι είπε για Γιαννούση - άνοδο μετοχών
”Διόρθωση” σε σχέση με τις στρεβλώσεις που υπήρχαν τον τελευταίο καιρό στην αγορά χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ, Θ. Λαναράς, την ανοδική πορεία των μετοχών κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο κ. Λαναράς, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης για τη Lannet, είπε ότι οι μετοχές του ομίλου ”είχαν απαξιωθεί κατά τα τελευταία χρόνια και είναι λογικό κάποια στιγμή να υπάρχει κάποια αποκατάσταση”.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο σχετικά με την πορεία των μετοχών στο χρηματιστήριο, αλλά ερωτηθείς για την υπόθεση της μη δημόσιας προσφοράς από την ΚΛΩΝΑΤΕΞ στη ”Γιαννούσης”, είπε ότι ”οι σχετικές γνωμοδοτήσεις στα νομικά γραφεία δεν υποδείκνυαν μια τέτοια συμπεριφορά”, ενώ προσέθεσε ότι δεν μπορεί ο νόμος να εφαρμόζεται μόνον για μερικές εταιρίες, αναφέροντας για παράδειγμα τις κατασκευαστικές.

Εξάλλου, η διοίκηση της Lannet Communications * παρουσίασε στοιχεία για την κυρίαρχη θέση της εταιρίας στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας, σχεδόν έναν χρόνο μετά από την ουσιαστική απελευθέρωση.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι στόχοι της εταιρείας τόσο σε οικονομικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο για την τρέχουσα χρήση.



Ο πρόεδρος της εταιρίας, Θωμάς Λαναράς, έκανε λόγο για τη στοχευμένη στρατηγική της εταιρίας και τις σημαντικές επενδύσεις που αποτέλεσαν τη βάση της υγιούς ανάπτυξης της Lannet Communications και την ανέδειξαν στον μεγαλύτερο εναλλακτικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ, Σταύρος Παπαπαναγιώτου, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της Lannet Communications, προέβλεψε ότι ο τζίρος θα σημειώσει κατά την τρέχουσα χρήση σημαντική άνοδο και θα διαμορφωθεί σε 45 εκατ. ευρώ, ενώ η Lannet Communications θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφαία εναλλακτική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας με μερίδιο που –όπως ανέφερε- αγγίζει το 30%, εξαιρουμένου φυσικά του ΟΤΕ.



Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που αφορούν στην πελατειακή βάση της εταιρίας, οεμπορικός διευθυντής της Lannet Communications, Λεωνίδας Νικίδης, είπε ότι οι συνδέσεις της εταιρίας στο τέλος Μαρτίου διαμορφώθηκαν σε 301.238, ενώ οι πελάτες της εταιρείας ανέρχονται σε 91.679, εκ των οποίων οι 7.125 είναι εταιρείες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.

Σαν αποτέλεσμα της ισχυρής πελατειακής βάσης, η Lannet Communications, όπως αναφέρθηκε, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των εταιριών που ανταλλάσσουν κίνηση με τον ΟΤΕ με 89,2 εκατ. λεπτά για τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ η πρόβλεψη για τον μήνα Μάρτιο ξεπερνά τα 102 εκατ. λεπτά χωρίς στον χρόνο αυτό να υπολογίζονται οι κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από μεγάλους πελάτες μέσω μισθωμένων κυκλωμάτων.

Με βάση τα συγκεκριμένα λεπτά κίνησης, η Lannet Communications κατέχει το 2,77% της αγοράς, ενώ με βάση τις συνδέσεις το μερίδιο ανέρχεται σε περίπου 5%. Το μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) διαμορφώνεται σε 45€ και η κίνηση ανά πελάτη σε 750 λεπτά μηνιαίως. Αντίστοιχα το μέσο έσοδο ανά γραμμή (ARPL) διαμορφώνεται σε 13 ευρώ και η μέση κίνηση ανά γραμμή σε 230 λεπτά μηνιαίως.



Η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε επίσης μια νέα υπηρεσία, με την ονομασία ”bill-Ø”. Πρόκειται για μια τηλεφωνική κάρτα που φέρει τυπωμένο το διαφημιστικό μήνυμα του εκάστοτε πελάτη και επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο τoν κόσμο χωρίς χρέωση.

Η λειτουργία της κάρτας είναι τέτοια ώστε ο χρήστης ακούει ένα διαφημιστικό μήνυμα λίγων δευτερολέπτων πριν πραγματοποιήσει την κλήση του, ενώ σύμφωνα με μετρήσεις αποτελεσματικότητας που πραγματοποίησε η εταιρεία, μια διαφημιστική προβολή μέσω της ”bill-Ø” κοστίζει κατά μέσο όρο 7 φορές φθηνότερα από την αντίστοιχης ισχύος καταχώρηση και 15 φορές φθηνότερα από το αντίστοιχης ισχύος ραδιοφωνικό μήνυμα.



Η Lannet Communications ήδη από τις αρχές Μαρτίου 2003 έχει υπογράψει τη σύμβαση προεπιλογής φορέα με τον ΟΤΕ και σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης είναι έτοιμη να παρέχει την υπηρεσία στους χρήστες της.

Επιπλέον, ο κ. Σταύρος Παπαπαναγιώτου αναφέρθηκε εκτενώς στην επέκταση της εταιρείας στην Κύπρο, μέσω της συνεργασίας της με την εταιρεία Planitis.net. Μέσω της συνεργασίας των δύο εταιρειών η Lannet Communications είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες Ιδεατών Ιδιωτικών Δικτύων (VPN) και στην Κύπρο, όπου πολλοί εκ των πελατών της έχουν δραστηριότητες, ενώ η κίνηση αυτή προλειαίνει το έδαφος για την περαιτέρω επέκταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.





* Η Lannet Communications αποτελεί το διακριτικό τίτλο του κλάδου τηλεπικοινωνιών της εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ (ΟΑΣΗΣ: ΓΙΑΝ, REUTERS:GIAr.AT)



* * Στη φωτό, στιγμιότυπο από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Lannet. Στο μέσον της φωτογραφίας διακρίνεται ο θωμάς Λαναράς, στο δεξιό άκρο ο Λ. Νικίδης και στο αριστερό ο Στ. Παπαναγιώτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v