Κάλυψαν τα ”δανεικά” της Εθνικής, αγοράζουν ΟΤΕ

Κάλυψαν τις θέσεις τους, με βάση τις συναλλαγές των τελευταίων δυο συνεδριάσεων, όσοι χρωστούσαν μετοχές της Εθνικής. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης πωλητών – αγοραστών η μετοχή του ομίλου, τη στιγμή που ανοιχτές εντολές αγοράς για τον ΟΤΕ πραγματοποιούνται μέσω 4 – 5 ισχυρών ΑΧΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περίπου στις 1.300.000 έχουν φτάσει τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις οι συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι ”ανοιχτοί”, στην Εθνική, ”παίκτες” έχουν επαναγοράσει στο σύνολό τους τις μετοχές του ομίλου που χρωστούν, γενικώς.

Αυτό επίσης σημαίνει πως ορισμένοι από τους αγοραστές της Παρασκευής, αλλά και της σημερινής συνεδρίασης, υποχρεώθηκαν με ζημιά να καλύψουν ανοιχτές τους θέσεις και ειδικότερα, όσοι πωλούσαν μέχρι και την Πέμπτη συμβόλαια και έδωσαν από 10,8 – 11,16 ευρώ για να αγοράσουν τα χρωστούμενα.

Παρατηρείται την τελευταία ώρα μια προσπάθεια να σταθμιστεί η τιμή της Εθνικής με αυτήν της Alpha, μια επίσης τεχνικής μορφής κίνηση που διευκολύνει όσους ”παίζουν” για παράδειγμα σε αυτές τις δυο μετοχές.

Σημειώθηκαν την τελευταία ώρα και ορισμένα παράδοξα, όπως αυτό που ενδεικτικά καταγράφεται. Ενώ υπήρχαν αγοραστές στα 10,70 ευρώ στην Εθνική και πωλητές στα 10,78 ευρώ δόθηκε μια ”περίεργη” ανοιχτή εντολή αγοράς στα 10,78 ευρώ (δηλαδή την τιμή που είχαν στηθεί οι πωλητές).

Παρ’ όλ΄ αυτά ο Γενικός Δείκτης δεν χάνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του καθώς η ρευστότητα, μεταφράζεται σε επιθετικές ανοιχτές θα λέγαμε, αγορές στη μετοχή του ΟΤΕ.

Η μετοχή του Οργανισμού κυμαίνεται στα 9,2 ευρώ (+4,3%) με συναλλαγές 775.401 τεμάχια (15.35’). Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα (15.35’) οι αγοραστές ανέβασαν λίγο τον πήχη στην Εθνική (10,88 ευρώ) μηδενίζοντας τις απώλειες της.

Προφανώς και παιχνίδια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης αγοραστών – πωλητών θα δίνονται όλο και συχνότερα. Πόσο μάλλον τώρα που η αγορά δείχνει πως αρχίζει να αποκτά τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v