Αντίδραση... διαρκείας στη Σοφοκλέους

Με την εκ νέου συνδρομή του ΟΤΕ (4,55%), αλλά και τα θετικά μηνύματα από τις διεθνείς αγορές η Σοφοκλέους συνεχίζει την ακάθεκτη... αντίδραση από τα (απαξιωτικά) χαμηλά των 1.460 μονάδων προς 1.670 – 1.680 μονάδες. Ηπιότερη η αντίδραση των τραπεζών, διαρκεί το πάρτι στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφ’ ης στιγμής η Wall, ειδικότερα ο Dow Jones, δείχνουν πως βρίσκονται σε διαδικασία επαναπροσέγγισης της προηγούμενης υψηλής τιμής των 8.520 μονάδων, το κλίμα θα είναι ανάλογο σε Ευρώπη και Σοφοκλέους.

Αυτό γνωρίζουν, αυτό προεξοφλούν ξένοι και εγχώριοι ”παίκτες” που δραστηριοποιούνται στη Σοφοκλέους από τα μέσα Μαρτίου. Με βάση αυτήν την προσέγγιση, ο Δείκτης από τα χαμηλά των 1.460 μονάδων δείχνει ικανός να κινηθεί προς τις 1.670 – 1.680 μονάδες.

Σε αυτήν την περιοχή, για να μην παρεξηγούμαστε, ολοκληρώνεται η συγκεκριμένη φάση αντίδρασης με αιχμή αρχικά τις τράπεζες και εν συνεχεία τον ΟΤΕ.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τις αρχές Απριλίου καθιστούν προφανή όχι μόνο την περαιτέρω δραστηριοποίηση ήδη ενεργών ”παικτών”, αλλά και την επανεμφάνιση κάποιων λίγων... ξεχασμένων επενδυτών.

Είναι κοινή εκτίμηση μεταξύ των χρηματιστηριακών πως τις τελευταίες ημέρες ”τα τηλέφωνα χτυπούν και πάλι”. Ορισμένοι ενδιαφέρονται και σχετικά λιγότεροι προχωρούν μετά από μήνες σε κάποιες πράξεις.

Αυτό όμως που προέχει είναι το διαφοροποιούμενο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αρχίσουμε να λαμβάνουμε πολύ σύντομα υπόψη μας. Τα εταιρικά αποτελέσματα, η πραγματική οικονομική κατάσταση των εισηγμένων σε συνδυασμό με την κατηγοριοποίηση, θα πρέπει να είναι ο μοχλός αντίδρασης, ανάκαμψης, από κάποια επίπεδα τιμών και πέρα.

ΣΗΜ: Όλες αυτές τις ημέρες υπεραμυνόμαστε της συνολικότερης, χωρίς διακρίσεις, αντίδρασης της αγοράς.

Είτε γιατί η απαξίωση είχε φτάσει σε εξωπραγματικά επίπεδα, είτε γιατί τεχνικά δικαιολογούνταν αντιδράσεις. Αυτή θέλουμε να πιστεύουμε ήταν η πρώτη, απόλυτα δικαιολογημένη και επιβεβλημένη φάση απεγκλωβισμού της αγοράς μας.

Στην επόμενη θα θέλαμε να εισέλθουν και άλλες ποιοτικές παράμετροι στο παιχνίδι.

Στόχος αυτής της κίνησης παραμένουν οι 1.670 – 1.680 μονάδες, αν και αρχίζουμε να αναζητάμε τα ποιοτικά εκείνα κριτήρια που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο μπροστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v