Με... σκάλα τα blue chips

Τα εταιρικά αποτελέσματα θα πρέπει φυσιολογικά να αρχίσουν να διαμορφώνουν τάση και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Με βάση τη χθεσινή μετακύλιση θέσεων σε ΟΤΕ, ενισχύεται η ”στήριξη” στις 1.605, ενώ ζητείται συντήρηση της ανοδικής τάσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι



Η χθεσινή αντίδραση στη Wall αποτελεί προοίμιο για το τι μπορεί να περιμένουν οι αγορές. Ένα μίγμα πολιτικών εξελίξεων, οικονομικών αποτελεσμάτων και συμφερόντων αρχίζει να διαμορφώνει το κλίμα.

Στα καθ’ ημάς, σαφώς και έχει διαφοροποιηθεί προς το θετικότερο η ψυχολογία και η τάση από τα μέσα Μαρτίου, αν και μέρος της ελληνικής πραγματικότητας αποδίδεται στο περιεχόμενο του σημερινού εγερτηρίου.

Συμπληρώνοντας, θα λέγαμε πως... έχει πλάκα να ψάχνεις τον... χοντρό. Αυτόν που, σε ρόλο παντογνώστη- τζόκερ κάνει το παιχνίδι στην αγορά, σύμφωνα με τα όσα φημολογούνται και τα όσα αναφέρονται .

Τους εξυπηρετεί όλους αυτή η άνοδος. Από τον τελευταία ΕΛΔΕτή μέχρι τον υπουργό Οικονομίας. Το που θα μας βγάλει αυτή η ελληνικών προδιαγραφών αντίδραση, θα φανεί από τη στιγμή που θα αρχίσουν να προσμετρώνται και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Γιατί μπορεί αυτή την περίοδο ”να χειροκροτούμε κάποιον επειδή έχει κάνει 11 limit up, ξεχνώντας τα προηγούμενα 42 συνεχόμενα limit down”, πολύ σύντομα όμως, θα έρθουν στο προσκήνιο μετοχές εταιριών με βάση κυρίως τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Αυτό που φάνηκε χθες, δηλαδή η μετακύλιση θέσεων από Εθνική σε ΟΤΕ, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως υπάρχει βούληση κυρίως των ισχυρών παικτών να ενισχυθεί ο δείκτης και εξ αυτής της αντίδρασης να ενισχυθούν στο σύνολό τους οι μετοχές.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα, πέραν των Εθνικής και ΟΤΕ είναι η Κλωνατέξ, η Γκρέκα, ο Ατέρμων, η Micromedia.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v