Ο ΟΤΕ στο ”τιμόνι”, η Εθνική στην... αναμονή

Με τον ΟΤΕ να οδηγείται προς την κομβική τιμή των 9,5 ευρώ και την Εθνική σε αναμονή, μόλις 22 μετοχές υποχωρούν. Θα χρειαστεί όμως την επόμενη ώρα επιβεβαίωση της στήριξης μεταξύ 1.625- 1.630 μονάδων, με απώτερο στόχο το ”οχυρό” των 1.680.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πολύ κοντά στην πρώτη ουσιαστική αντίστασή της πλησιάζει πλέον η αγορά.

Αυτό δικαιολογεί και τις πρώτες ενδείξεις προσεκτικότερων κινήσεων σε μετοχές υψηλής με χαρακτηριστικότερη σήμερα την περίπτωση της Εθνικής.

Συγκριτικά, σε τζίρο περίπου 19 εκατ. ευρώ (11:34) οι συναλλαγές της Εθνικής είναι ιδιαίτερα χαμηλές και υποδηλώνουν στάση αγοραστών- πωλητών. Παραμένει βέβαια το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ που και αυτή όμως φαίνεται να συναντά κάποιες ”δυσκολίες στα 9,5 ευρώ.

Η συγκεκριμένη τιμή θεωρείται κομβική για τη μεσοπρόθεσμη τάση της μετοχής και για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα- αύριο. Βέβαια, ο Δείκτης με βάση την αντίδραση του από τις 31 Μαρτίου δείχνει πως τεχνικά, μπορεί σε αυτή τη φάση να φτάσει μέχρι τις 1.670- 1.680 μονάδες. Τεχνική παράμετρος που καλό θα ήταν να την έχουμε στα υπόψη για τις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις.

Παραμένει γενικότερα ανοδική η τάση με μόλις 22 μετοχές να υποχωρούν, ενώ την αντίδραση του ομίλου της Κλωνατέξ φαίνεται πως ακολουθούν και άλλοι.

Ιδιαίτερα δυνατή εμφανίζεται τις τελευταίες συνεδριάσεις η τάση συμμετοχής του ομίλου Αλλαμανή, σε ανοδική φορά παραμένει η Σάνυο, ενώ ακολουθούν Micromedia, Θεμελιοδομή, Προοδευτική, Altec, Ελληνική Υφαντουργία, ΑΛΤΕ , Εθνική Ακινήτων Παντεχνική, Κρέτα Φαρμ και άλλοι.



Για την επόμενη ώρα, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί για μία ακόμη φορά η ανθεκτικότητα της στήριξης μεταξύ 1.625- 1.630 μονάδων και να γίνει σαφέστερη η τάση στη μετοχή της Εθνικής.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v