ΑΧΕ: Σε εταιρικές ειδήσεις τώρα το ενδιαφέρον

Τη μετακύλιση του ενδιαφέροντος στα εταιρικά νέα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις εντοπίζει το πρωινό report των ΑΧΕ, ενώ δεν εκτιμάται ως απίθανη η αποκόμιση κερδών.

ΑΧΕ: Σε εταιρικές ειδήσεις τώρα το ενδιαφέρον
Στα εταιρικά στοιχεία εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα επικεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από αρκετές συνεδριάσεις, ενώ η περίοδος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου πλησιάζει.

Η χρηματιστηριακή αναμένει οι εταιρικές ειδήσεις να επηρεάσουν περισσότερο τη συνεδρίαση από ό,τι οι αντιδράσεις των αγορών στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Το κλίμα αναφέρεται ως ”βελτιωμένο”, αν και η αποκόμιση κερδών (ιδίως στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια) δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin ότι θα βρεθεί η μετοχή της Coca-Cola 3Ε, για την οποία διατηρείται η πρόβλεψη ότι θα παρουσιάσει ρυθμούς ανάπτυξης 8,2% για το 2003.

Άλλωστε, μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Παπαστράτος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η διοίκηση και επικαλείται το πρωινό report της Marfin. Το ποσό αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,4%.

Οι εντολές των ξένων θεσμικών θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τη συνέχιση της θετικής τάσης για την ελληνική αγορά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αναφέρει το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ.

Το report αναφέρεται ακόμη στην πρόσφατη παρουσίαση της J&P ΑΒΑΞ, αναφορικά με τις στρατηγικές της. Όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση θα προτείνει μέρισμα για τη χρήση του 2002 στα 0,30 ευρώ - γεγονός που εκτιμάται ως θετική έκπληξη.

Η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας ενισχύουν την πιθανότητα για ανοδική κίνηση της αγοράς, επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό report της, ενώ άνοδο εκτιμά και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας ωστόσο και επιφυλάξεις, επιμαίνοντας την περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων την οποία διανύουμε.



* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v