Μας παίρνουν τα λεφτά οι... παπατζήδες!

Αν νομίζετε ότι έχετε πιθανότητες να κερδίσετε τον παπατζή της Ομόνοιας είστε γελασμένοι. Αν πιστεύετε ακράδαντα ότι θα ξεγελάσετε τους παπατζήδες της Σοφοκλέους, τότε χρειάζεστε επειγόντως ψυχιατρική βοήθεια.

Μας παίρνουν τα λεφτά οι... παπατζήδες!
Αν νομίζετε ότι έχετε πιθανότητες να κερδίσετε τον παπατζή της Ομόνοιας είστε γελασμένοι. Αν πιστεύετε ακράδαντα ότι θα ξεγελάσετε τους παπατζήδες της Σοφοκλέους, τότε χρειάζεστε επειγόντως ψυχιατρική βοήθεια.

Ακόμη και αν φτάσετε στο σημείο να κερδίζετε για κάποια στιγμή, ο αρχιμαφιόζος θα φωνάζει ”σύρμα οι μπάτσοι” και η παρέα των παπατζήδων θα χαθεί στα στενά δρομάκια, έχοντας στο μεταξύ ”απαλλοτριώσει” την περιουσία σας...

Πώς σας φαίνονται τα χτεσινά limit up που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έγιναν limit down; Χάσατε την μπάλα; Οι παπατζήδες έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Και θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι να σας πάρουν και την τελευταία δεκάρα. Διότι είναι αδίστακτοι. Διότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης για την απληστία τους.

Δεν αμφιβάλουμε ότι τα χτεσινά limit down μπορούν να γίνουν σήμερα και πάλι limit up. Κι αυτό ακόμη εντάσσεται στην στρατηγική των ανέντιμων της Σοφοκλέους. Η συλλογιστική είναι πολύ απλή.

Η άνοδος θα πρέπει συνεχώς να διαδέχεται την πτώση, έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα της πραγματικής και αμετάκλητης κατάρρευσης των τιμών των μετοχικών τίτλων, ουδείς να μπορεί να αντιληφθεί περί τίνος ακριβώς πράγματος πρόκειται. Εσείς θα περιμένετε το τρένο στην αποβάθρα και ο μηχανοδηγός θα βρίσκεται για διακοπές στην Βραζιλία...

”Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς”; Τι διαφορά έχει αυτό από το ”εδώ το limit up, εκεί το limit up, που είναι το limit up”; Κι όμως! Υπάρχει μία διαφορά. Στην Ομόνοια ξέρεις ότι αν πας να παίξεις θα πρέπει να είσαι ή ηλίθιος ή κυνηγός εμπειριών. Δίνεις 20 ευρώ και θα έχεις να λες στα εγγόνια σου πώς έχασες λεφτά από έναν παπατζή.

Στην Σοφοκλέους τα χρήματα που μπορείς να χάσεις δεν είναι 20 και 50 ευρώ, αλλά μία ολόκληρη περιουσία. Δεν σας αρκεί αυτή η διαφορά για να πάψετε να ασχολείστε με τις καταστροφικές συνταγές του 1999;

ΥΓ: Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην μικρή κεφαλαιοποίηση, αλλά σε κάποιους συνήθεις υπόπτους της άκρας περιφέρειας. Όποιος παρακολούθησε την χτεσινή συνεδρίαση γνωρίζει. Κι όποιος δεν γνωρίζει, μπορεί να ρωτήσει...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v