Με Εθνική για την υπέρβαση των 1.650 μονάδων

Η θετική αφορμή που χρειαζόμασταν, προκειμένου να διερευνηθεί η περιοχή των 1.650– 1.700 μονάδων έρχεται από την περάν του Ατλαντικού χρηματιστηριακή μητρόπολη. Αναμφίβολα ημέρα της Εθνικής η σημερινή, με συνολικότερη διάθεση για βραχυπρόθεσμη αποκόμιση ρευστότητας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την ανοδική αφορμή που αναζητούσαν οι ευρωπαϊκές αγορές και η Σοφοκλέους, μάς έδωσε αργά χθες το βράδυ –όπως συνηθίζεται – η Νέα Υόρκη. Με τον Dow να ενισχύεται κατά 1,8% και να κλείνει προς τις 8.484 μονάδες, όλα παίζονται... θετικά.

Από νέα βραχυπρόθεσμη υψηλή τιμή, δηλαδή τις 1.640 μονάδες ξεκινάει η σημερινή συνεδρίαση και αφού προηγουμένως ο Γενικός Δείκτης έχει ”καλύψει” όλα τα ”ανοιχτά” κενά των αντιδράσεων που είχαν προηγηθεί από τις 12 Μαρτίου και 1η Απριλίου.

Προφανώς και προέχει η υπέρβαση και η (αν είναι δυνατόν στο κλείσιμο), κίνηση της αγοράς υψηλότερα των 1.650 μονάδων με συναλλαγές τουλάχιστον ισόποσες των χθεσινών. Θα πρέπει να επιχειρηθεί η διερεύνηση της ευρύτερης περιοχής των 1.650– 1.700 μονάδων, όπου στις αρχές του χρόνου είχε συσσωρεύσει ο Δείκτης, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η διόρθωση προς τις 1.465 μονάδες.

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες καθιστούν σχετικά αισιόδοξους τους εν δυνάμει αγοραστές σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE – 20 και βεβαίως σε τίτλους της μεσαίας– χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Εθνικής θα πρέπει να θεωρείται σε αυτή τη φάση, πως έχει για στήριξη τα 11 ευρώ, θέτοντας τιμή– στόχο τα 12,2 ευρώ.

Εκ των ουκ άνευ θεωρείται η υπέρβαση των 10 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ, η συνέχιση των αγορών σε Vodafone, Cosmote και βεβαίως η συντήρηση της ανοδικής φοράς των Alpha, Εμπορικής, Eurobank.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της Εθνικής κυμανθούν στο εύρος των αναμενόμενων, οι σημερινές αγορές, θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την τάση και αύριο. Τα της Εθνικής όμως θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, θεωρείται τεχνικής μορφής η τελευταία διόρθωση μετοχών του ευρύτερα εννοούμενου ομίλου Κλωνατέξ και δεδομένης της χθεσινής τους αντίδρασης θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανότερο το ενδεχόμενο μιας επόμενης κίνησης υψηλότερα από τις προηγούμενες ”υψηλές” τιμές. Κάτι τέτοιο διαγραμματικά καθίσταται απόλυτα εμφανές.

Στην υπόλοιπη αγορά θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω τόνωση της χθεσινής διάθεσης για βραχυπρόθεσμες κινήσεις, κατοχύρωση ρευστότητας και κερδών.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v