Τεχνικά... παιχνίδια στη Σοφοκλέους

Μπορεί η αντίδραση σε επίπεδο Δείκτη να μην εντυπωσιάζει, στα ενδότερα όμως της αγοράς κορυφώνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον και η κίνηση πλειάδας μετοχών. Στην περίπτωση που ο Δείκτης κλείσει πάνω από τις 1.633 μονάδες θα σημειωθεί νέα υψηλή τιμή, πάνω από την προηγούμενη αντίσταση, που αποτελεί θετική ένδειξη για τη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απ’ έξω... ηρεμία, μέσα όμως... βράζει. Μπορεί η αντίδραση σε επίπεδο Δείκτη να μην εντυπωσιάζει, στα ενδότερα όμως της αγοράς κορυφώνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον και η κίνηση πλειάδας μετοχών.

Με συναλλαγές που θα επιμείνουμε ότι για την προ-πασχαλινή περίοδο είναι υπεραρκετές, συντηρείται σε ”τοπικά υψηλά” επίπεδα ο Δείκτης. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται πως ο Δείκτης κυμαίνεται σταθερά υψηλότερα των προηγούμενων δυο ”υψηλών κλεισιμάτων” της 15ης και 17ης Απριλίου.

Ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς παρουσιάζει η πρώτη συνεδρίαση (15/04), καθώς ο Δείκτης είχε ”ανοίξει” με ”κενό” στις 1.639,5 μονάδες, ενδοσυνεδριακά είχε αντιδράσει προς τις 1.646,9 μονάδες, για να κλείσει τελικά στις 1.629,04 μονάδες.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι συναλλαγές είχαν ανέλθει στα 151 εκατ. ευρώ, με σημαντικό μέρος αυτής της ρευστότητας να κατοχυρώνεται και να επανατροφοδοτεί την επόμενη κίνηση. Πάντα υψηλότερα των 1.605 μονάδων, κάτι που ενισχύει την ανθεκτικότητα της εν λόγω περιοχής.

Στη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου, ο Δείκτης ”έκλεισε” στις 1.633 μονάδες με τζίρο 105 εκατ. ευρώ. Διαπιστώνεται επίσης πως οι συναλλαγές δεν υποχωρούν χαμηλότερα των 80 εκατ. ευρώ, με την αγορά ”συντηρούμενη” πολύ κοντά σε τοπική ”αντίσταση”.

Αυτό παρέχει τη δυνατότητα σε πλειάδα μετοχών να κινούνται από τα χαμηλά της προηγούμενης Τετάρτης – Πέμπτης και πάλι προς την αμέσως προηγούμενη υψηλή τιμή τους.

Αυτό είναι εμφανές, όχι μόνο στην περίπτωση των Κλωνατέξ, Νάουσας, αλλά και μετοχών όπως οι ΚΡΕ.ΚΑ, Sanyo, Ευρωσυμμετοχές, Despec Συμμετοχών, Creta Farm, Ικτίνος κ.α.

Δεν αποκλείεται στην περίπτωση που συντηρηθεί η προσεκτικά μεθοδευμένη περίοδος αναμονής – συσσώρευσης σε όλες τις αγορές (με αιχμή τη Νέα Υόρκη και ειδικότερα τον Dow), να ακολουθήσει μια συνολικότερη κίνηση μετοχών προς ακόμη πιο υψηλές τιμές.

Και το ενδεχόμενο αυτό δεν αφορά μόνο στην κάθε Κλωνατέξ, καθώς διαπιστώνεται ότι σε αυτή τη φάση η προσπάθεια συνεπικουρείται από παίκτες που τοποθετούνται στον ΟΛΘ, την Εθνική Ακινήτων, τα ”ύδατα”, την ΕΒΖ και άλλων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Στην περίπτωση που ο Δείκτης κλείσει σήμερα υψηλότερα των 1.633 μονάδων (ασχέτως του εάν ενδοσυνεδριακά προσεγγίσει τις 1.646,9 μονάδες), θα έχει σημειωθεί μια νέα, υψηλότερη της προηγούμενης, τιμή με σχετικά καλό τζίρο.

Σε αυτό το καθαρά τεχνικό ενδεχόμενο ”ποντάρουν” όσοι σάρωναν συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης την περασμένη Τετάρτη – Πέμπτη, προσβλέποντας στην έστω και ενδοσυνεδριακή υπέρβαση των 1.650 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v