Μείωση 50% στο πάγιο για το γρήγορο Internet

Μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την ανακοίνωση του ΟΤΕ θα είναι το πάγιο για την ενεργοποίηση του ADSL τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Μείωση 50% στο πάγιο για το γρήγορο Internet
Μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την ανακοίνωση του ΟΤΕ θα είναι το πάγιο για την ενεργοποίηση του ADSL τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η σύσκεψη συνεκλήθη από τον Υπουργό κ. Χρίστο Βερελή, μετά και από σχετικά δημοσιεύματα για το υψηλό πάγιο τέλος της υπηρεσίας αλλά και παράπονα χρηστών του Internet τόσο προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων όσο και προς τον ΟΤΕ.

Στη σύσκεψη μετείχαν, εκτός του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών κ. Κ. Παπαλέξης, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Ελ. Αντωνακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων του ΟΤΕ κ. Λ. Αγγέλου, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Μαν. Γιακουμάκης και ο Αντιπρόεδρος κ. Δ. Δημητρόπουλος.

Έτσι τα νέα τιμολόγια διαμορφώνωνται στα 27,5 ευρώ για ταχύτητα πρόσβασης 384 kbps, στα 50,5 ευρώ για 512kbps και στα 94,5 ευρώ για 1024 kbps.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημέρων, οι νέες τιμές κυμαίνονται περίπου στα ευρωπαικά επίπεδα και ενδεικτικά αναφέρονται τα πάγια της Γαλλίας που είναι 29,9 ευρώ για 384 kbps, 39,9 ευρώ για 512 kbps και 49,9 ευρώ για 1024 kbps.

Η ταχύτερη πρόσβαση στο δίκτυο με τη σημερινή τεχνολογία, ενσωματώνει το βασικό μηνιαίο τέλος (πάγιο-που είναι λίγο υψηλότερο σε σχέση με το πάγιο της απλής γραμμής), το κόστος σύνδεσης σε κάποιον πάροχο (ISP) και φυσικά τις κλήσεις πρός τον Ενιαίο Πανελλαδικό Αριθμό Κλήσης (ΕΠΑΚ- που είναι φθηνότερο σε σχέση με το κόστος της απλής κλήσης).

Στην περίπτωση του ADSL το βασικό μηνιαίο τέλος (πάγιο) παραμένει φυσικά ίδιο (ή και λίγο μικρότερο αφού δεν απαιτείται πλέον σύνδεση ISDN) καθώς θα πρέπει κάποιος να διατηρήσει την τηλεφωνική του γραμμή και πρέπειεπιπλέον να πληρώνει το πάγιο τέλος για τη χρήση της υπηρεσίας DSL.

Επίσης θα πρέπει να πληρώνει το κόστος πρόσβασης σε κάποιον ISP, που ενδεχομένως θα είναι υψηλότερο από το υφιστάμενο κόστος των αργών συνδέσεων ISDN.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, το κόστος θα είναι αναλογο με την ταχύτητα, αλλά σε κάθε περίπτωση διπλασιασμού της ταχύτητας θα υπάρχει μια ”έκπτωση” της τάξης του 15-20%. Από την άλλη πλευρά ο χρήστης θα ”γλυτώνει” το κόστος των κλήσεων με τον ΕΠΑΚ.

* Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Η δοκιμαστική περίοδος εμπορικής διάθεσης ADSL, κατά την οποία, όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΤΕ, θα ισχύσει 50% έκπτωση στα μηνιαία τέλη, παρατείνεται μέχρι αρχές Οκτωβρίου, πέραν των 3 πρώτων μηνών, μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Ο ΟΤΕ, συνεπής στις εξαγγελίες του, προχώρησε στη διάθεση ADSL μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2003, με στρατηγικό άξονα την παροχή της υπηρεσίας στο μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ είναι έτοιμος να διαθέσει ADSL σε τελικούς χρήστες υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ήδη ξεκινήσει η χονδρική διάθεση σε εναλλακτικούς παρόχους και παρόχους Internet (ISPs).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v