Επιχειρεί νέα αντίδραση η αγορά

Η υπέρβαση των 1.635 μονάδων ανοίγει τον δρόμο για επαναπροσέγγιση της τοπικής κορυφής των 1.650 μονάδων, καθώς παρατηρούνται αυξημένες, για αυτήν την περίοδο, συναλλαγές και οικουμενική... θα λέγαμε συστράτευση παραγόντων - παικτών από την ”Εθνική μέχρι την Κλωνατέξ”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδυναμώνεται σταδιακά η τάση σε επίπεδο Δείκτη, κυρίως όμως συγκεκριμένων μετοχών. Οι συναλλαγές των 22 εκατ. ευρώ (12.35’) αποτιμούνται άκρως ικανοποιητικές, δεδομένης της συγκυρίας και των ημερών.

Σημειώνεται δε, πως μεγάλο μέρος της ρευστότητας ”γυρίζει” γύρω από συγκεκριμένες μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα του, ευρύτερα εννοούμενου, ομίλου Κλωνατέξ.

Με την ”στήριξη” της Εθνικής η μετοχή της οποίας υπερβαίνει πλέον τα 11 ευρώ, ο Δείκτης υπερβαίνει την ”αντίσταση” των 1.635 μονάδων (γύρω στις 12.35’), παρασύροντας κυρίως τους δείκτες μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μετοχές όπως οι Alfa Alfa, ΑΛΤΕ, Κλωνατέξ, Νάουσα, ΚΡΕ.ΚΑ. και άλλες αυτής της κατηγορίας, κινούνται απολύτως τεχνικά, επανερχόμενες σε ”ανοδικό κανάλι”.

Η θετική αυτή αφορμή επιδρά ανάλογα και σε θυγατρικές μετοχές (Αστήρ, Εθνική Ακινήτων, ΚΑΕ, ΕΒΖ), αλλά και σε τίτλους που μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει spread μικρότερο του 2%.

Έχει ανέβει, ενδοσυνεδριακά, ο πήχης με τον Δείκτη να αντιδρά πλέον προς επίπεδα υψηλότερα των 1.640 μονάδων δοκιμάζοντας για μια ακόμα φορά την προσέγγιση των 1.650 μονάδων.

Δεν είναι τυχαίο πως μετοχές εταιριών όπως οι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ παραμένουν σε ανοδική φορά, τη στιγμή που Εμπορική, Alpha, Cosmote, και ορισμένοι ακόμα τίτλοι του FTSE – 20, προσφέρουν υπερπολύτιμες ”ανάσες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v