Στην Alpha η σκυτάλη της νέας κίνησης

Με άξονα τις τράπεζες και ειδικότερα την Alpha Bank, η Σοφοκλέους κινήθηκε σε θετικό κλίμα και σε αντίθεση με τη νευρικότητα που παρουσίασαν οι ευρωπαικές αγορές. Ενεργητικότερη η περιφέρεια, όπου η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώθηκε στο 4/1.

Κάτω η Ευρώπη – έστω και μετριοπαθώς – επάνω η Σοφοκλέους, καθώς οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση ενδεχομένως τις ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και 3E, που επιδόθηκαν σε μια αναμενόμενη συσσώρευση, δεν επέδειξαν καμία διάθεση οπισθοδρόμησης, παρασέρνοντας Δείκτη αλλά και αγορά – για πρώτη φορά από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης – σε υψηλότερα επίπεδα.

Η τελική εικόνα, παρότι δεν εμφανίζει τις εξάρσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τεχνικά και αντικειμενικά κρίνεται σαφώς πιο ικανοποιητική σε σχέση με τα όσα έχουμε δει μέχρι πρότινος, καθώς η διαμόρφωση της σχέσης ανοδικών προς πτωτικών τίτλων στο 4 προς 1 υπέρ των πρώτων, δεδομένης της σταθεροποίησης του τζίρου σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, παραπέμπει σε μια αγορά που πραγματικά επιχειρεί να βρει ή να δημιουργήσει έστω μια βάση, προκειμένου να κινηθεί προς υψηλότερες αποτιμήσεις.

Εντυπωσιακή σίγουρα η κίνηση των τραπεζικών τίτλων δεδομένης της υποχώρησης των ομοειδών τίτλων στο εξωτερικό, με το κλαδικό δείκτη να υπεραποδίδει του Γενικού Δείκτη, έχοντας καταγράψει κέρδη 0,63% έναντι 0,49% του Γ.Δ. (1.641,09 μονάδες), με το τζίρο να διαμορφώνεται ”μόλις” στα 76,3 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,7 εκ. αφορούσαν τη διακίνηση πακέτων.

Δύο τα βασικά σημεία αναφοράς: Το πρώτο, αφορά στη μετοχή της ΟΤΕ η οποία επιχείρησε ”κουτσά” την επαναπροσέγγιση των 10 ευρώ, με πληθώρα πωλητών να εμφανίζονται σε αυτά τα επίπεδα, ενδεικτική όμως η άρνηση υψηλού όγκου short selling, κάτι που δείχνει την μεταστροφή της ψυχολογίας σε μια μετοχή που παραδοσιακά είναι ”ευπαθής” σε συνθήκες αφομοίωσης των διορθωτικών τάσεων στο εξωτερικό.

Το δεύτερο αφορά στη διατήρηση των discounts στα ΣΜΕ λήξης Μαΐου, τα οποία εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με υποτιμήσεις άνω του 4%, παρά το γεγονός ότι η αποκοπή μερισμάτων ”τιμολογεί” μόλις το 1,5% από το 4%.

Με άλλα λόγια, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα εντυπωσιακό σε εύρος short-squeeze, ή μια βίαιη διόρθωση της υποκείμενης αγοράς. Ίδωμεν...

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Ντεσπέκ Πολυμέσα που έκλεισε στα 2,74 ευρώ με απώλειες 0,74%.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Λαντέκ, κλείνοντας στα 11,44 ευρώ με κέρδη 14,63%.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Follie Follie που έκλεισε στα 9,74 ευρώ με απώλειες 2,6%.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της ΕΥΑΘ και της Γερμανός.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,3 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 3,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 135.000 μετοχών της ΟΛΘ στα 5 ευρώ, ένα πακέτο 120.000 μετοχών της Sex Form στα 6,08 ευρώ, ένα πακέτο 70.830 μετοχών του ΟΤΕ στα 9,76 ευρώ και ένα πακέτο 393.000 μετοχών της Έβερεστ στα 2,56 ευρώ.

Επίσης έγινε ένα πακέτο 20 μετοχών της Φ. Νάκας στα 2,6 ευρώ, ένα πακέτο 10 μετοχών της Moda Bagno στα 3,1 ευρώ, ένα πακέτο 40 μετοχών της Καθημερινή στα 3,8 ευρώ και ένα πακέτο 20 μετοχών της Εικόνα Ήχος στα 2,4 ευρώ.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 20 μετοχών της Ακρίτας στα 1,75 ευρώ, ένα πακέτο 20 μετοχών της Follie Follie στα 11,2 ευρώ και ένα πακέτο 40 μετοχών της Eurobank στα 10,34 ευρώ.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε και ένα πακέτο 285.000 μετοχών της Θεμελιοδομή στα 2,19 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v