Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Το καθεστώς της περιορισμένης διαπραγμάτευσης των μετοχών, η εικόνα τόσο της Σοφοκλέους όσο και των ξένων αγορών, η τιμή του πετρελαίου, το Γ’ ΚΠΣ, αλλά και ο τιμάριθμος του Απριλίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Το καθεστώς της περιορισμένης διαπραγμάτευσης των μετοχών, η εικόνα τόσο της Σοφοκλέους όσο και των ξένων αγορών, η τιμή του πετρελαίου, το Γ’ ΚΠΣ, αλλά και ο τιμάριθμος του Απριλίου, είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Σοφοκλέους: Με το βλέμμα στραμμένο στα διεθνή και κυρίως στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να είναι και σήμερα οι Έλληνες επενδυτές, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Μόνο 70 – 80 τίτλοι τίθενται στη δεύτερη ταχύτητα αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των μετοχών που θα τεθούν στο καθεστώς της περιορισμένης διαπραγμάτευσης, ενώ η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση είναι κρίσιμες για τον κατάλογο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η Σοφοκλέους παρουσιάζει μικτή εικόνα στο πρώτο τετράμηνο του έτους, καθώς η απαξιωτική πορεία που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών, ανετράπη σημαντικά τον Απρίλιο.

Ξένες Αγορές: Παρά τα ελάχιστα αισιόδοξα στοιχεία για τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, ράλι παρατηρήθηκε σε Wall και Ευρώπη, επισημαίνει η Ημερησία. Η Οικονομική Ελευθεροτυπία αναφέρεται σε πρόστιμα – μαμούθ ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που μοίρασαν χθες οι χρηματιστηριακές και εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατά δέκα μεγάλων χρηματιστηριακών εταιριών οι οποίες κρίθηκαν ένοχες για μεροληπτικές αναλύσεις την περίοδο του μεγάλου μπουμ.

Μερίσματα: Οι μεγάλες αυξήσεις ασφαλίστρων και η ”λελογισμένη” αναπροσαρμογή των τιμολογήσεων δανείων και προμηθειών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς εφέτος θα είναι η ”χειρότερη χρονιά” των τελευταίων ετών για τους μερισματούχους τραπεζών, ασφαλιστικών και επενδυτικών, τονίζει μεταξύ άλλων η Ναυτεμπορική.

Τιμάριθμος: Στο 3,5% κλείνει ο τιμάριθμος τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Ημερησία η οποία αναφέρει πως η μείωση οφείλεται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, ενώ επιβραδύνονται οι αυξήσεις στις υπηρεσίες.

Γ’ ΚΠΣ: Περισσότερα από το 86% των μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Γ’ ΚΠΣ και το 78% του συνολικού προϋπολογισμού έχει ενεργοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση των σχετικών προσκλήσεων προς τους τελικούς δικαιούχους, προκειμένου οι τελευταίοι να υποβάλουν προτάσεις ένταξης έργων και δράσεων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα τονίζει η Ναυτεμπορική.

Εφορία: Πρόσκληση σε 685.000 φορολογούμενους με χρέη από το παρελθόν, που αγγίζουν συνολικά τα 5,7 δισ. ευρώ αναμένεται να αποστείλει τις πρώτες ημέρες του Μαΐου το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία. Το Χρηματιστήριο σημειώνει πως η φορολόγηση των εισοδημάτων θα γίνεται με νέα κλίμακα.

Πετρέλαιο: Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2003 υποχώρησαν χθες οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την ”περίεργη” απόφαση περικοπών του ΟΠΕΚ την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κτηματαγορά: Σημαντική μείωση της ζήτησης για εξοχικές κατοικίες προοιωνίζονται οι πρώτες ενδείξεις από τη συγκεκριμένη αγορά ακινήτων, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Τρόφιμα: Για αναδιανομή της ”πίτας” στην αγορά γάλακτος κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το οποίο οι εταιρίες της Β. Ελλάδος θωρακίζουν τις θέσεις τους.

ΔΕΗ: Σύσταση ”αγορά” δίνει η UBS για τη μετοχή της ΔΕΗ με αμετάβλητη τιμή – στόχο τα 16 ευρώ, σημειώνει η Ημερησία. Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο η ΔΕΗ είναι έτοιμη για νέα ανοίγματα καθώς διεκδικεί το 51% δυο ρουμανικών εταιριών.

ΟΤΕ: Μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Morgan Stanley, όπως αναφέρει η Ημερησία, ενώ σύμφωνα με τη λίστα της Commerzbank για τις πιο ελκυστικές μετοχές με κριτήριο το μέρισμα συμπεριλαμβάνονται οι τίτλοι του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v