Ανάχωμα στις πιέσεις οι τράπεζες

Στον τραπεζικό κλάδο - λόγω των θετικών εκπλήξεων - έχει εδώ και μέρες μετατεθεί το βάρος της ανόδου, καθώς την χθεσινή ανταπόκριση της Εθνικής, ακολουθεί σήμερα η Εμπορική και ίσως από την επόμενη εβδομάδα οι Alpha, Eurobank και Πειραιώς. Θετικό το κλίμα και στα μεσαία, εφικτός ο στόχος της προσέγγισης των 1.700 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μειώνονται οι απώλειες για τη μετοχή του ΟΤΕ (9,82 ευρώ), κερδίζουν σταδιακά έδαφος μετά την Εμπορική (12,60 ευρώ), οι Alpha (12,12 ευρώ), Εθνική (11,64 ευρώ), με αποτέλεσμα ο Δείκτης να οδηγείται και πάλι προς το χθεσινό κλείσιμο.

Σταδιακά κερδίζει έδαφος και η μετοχή σηματωρός της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Κλωνατέξ (2,5%), που οδήγησε πρακτικά σε ενδυνάμωση της τάσης μετά τις 12.50’.

Εάν στη συνέχεια απορροφηθούν στο σύνολό τους οι σχετικά χαμηλές πωλήσεις (325.000 τεμάχια στις 12.55’) στη μετοχή του ΟΤΕ, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η θετική κίνηση του Δείκτη.

Ο αρχικός στόχος της προσέγγισης των 1.670 μονάδων (όπως είχε τεθεί στο προηγούμενό μας σχόλιο) επιτεύχθηκε στις 12.57’, εξέλιξη που έφερε περισσότερα κεφάλαια προς μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Δεν είναι τυχαίο πως από το πρωί μετοχές εταιριών που δεν είχαν ακολουθήσει το ”ράλι” κινούνται θετικά, συνεχίζουν μετοχές όπως Ridenco, Kego, Lavipharm, Lantec, ΑΕΓΕΚ και πλήθος άλλων ενισχύοντας περαιτέρω τη δεδομένη αισιοδοξία των ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v