Αναστολή διαπραγμάτευσης Altec, Microland, Alter

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Altec, Microland και Ελεύθερη Τηλεόραση για μία ημέρα αποφάσισε το ΧΑ, προκειμένου να ενημερωθούν οι επενδυτές για τις διαστάσεις των πρόσφατων εξελίξεων.

Αναστολή διαπραγμάτευσης Altec, Microland, Alter
Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Altec, Microland και Ελεύθερη Τηλεόραση αύριο Πέμπτη, δηλαδή για μία ημέρα αποφάσισε το ΧΑ.

Η απόφαση έρχεται μετά τον έλεγχο (και την ανακοίνωση) του ΣΔΟΕ στον όμιλο Altec και στον όμιλο Κουρή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, ως προς την πλήρη διάσταση των εξελίξεων από διαδικαστικής και ουσιαστικής πλευράς.

* Η ανακοίνωση του ΧΑ

Ύστερα από τη σημερινή ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη διεξαγωγή ελέγχων στους ομίλους των επιχειρήσεων ΑLTEC και Γ. Κουρή, το Χρηματιστήριο Αθηνών ζήτησε από τις διοικήσεις των εισηγμένων εταιρειών Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. (ALTER), ALTEC Α.Β.Ε.Ε. και MICROLAND Α.Ε. την παροχή διευκρινίσεων και πληροφοριών για τη πληρέστερη κατά το δυνατόν ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ και οι απαντήσεις των εταιρειών στα ερωτήματα των χρηματιστηριακών αρχών δημοσιοποιούνται μέσω του Ημερησίου Δελτίου Τιμών και της ιστοσελίδας του Χρηματιστηρίου.

Από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του Χρηματιστηρίου από τις ελεγκτικές αρχές προκύπτει ότι για τις διαπιστώσεις των ελέγχων που διενεργήθηκαν, θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία μέχρι την οριστικοποίησή τους (αποστολή εκθέσεων ΣΔΟΕ στις Δ.Ο.Υ. των εταιρειών και στη συνέχεια ανάληψη διαδικασίας τακτικών ελέγχων). Επιπροσθέτως, οι διοικήσεις των ελεγχόμενων επιχειρήσεων με τις ανακοινώσεις τους προσδιορίζουν τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση του θέματος.

Ενόψει τούτων, της ανάγκης ορθής πληροφόρησης του κοινού και της ψύχραιμης εκ μέρους του αξιολόγησης του περιεχομένου των ανακοινώσεων που δημοσιεύθηκαν, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. (ALTER), ALTEC Α.Β.Ε.Ε. και MICROLAND Α.Ε για τη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v