Ηπιων τόνων διόρθωση, πριν τη νέα άνοδο;

Συντηρεί σήμερα η Εμπορική την καλή εικόνα που ξεκίνησε χθες η Εθνική, προεξοφλώντας επίσης θετικές εκτιμήσεις και αποτελέσματα από τις Alpha, Eurobank και Πειραιώς. Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα ο ΟΤΕ, ενώ συνεχίζεται με μέτρο η κατοχύρωση θέσεων – ρευστότητας στα μεσαία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο να συντηρείται σήμερα μέσω Εμπορικής, παραμένει υψηλότερα των 1.650 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Σημαντικά τα κέρδη (+3,5%) για τη μετοχή της Εμπορικής, καθώς η θετική εικόνα για τα αποτελέσματα τριμήνου που σκιαγράφησε ο πρόεδρος της τράπεζας, έρχεται να συμπληρώσει τη θετική έκπληξη που διαμόρφωσε από χθες η Εθνική. Έπονται Alpha, Εurobank και Πειραιώς.

Πρέπει όμως να υποχωρήσει χαμηλότερα προς τις 1.605 μονάδες η αγορά, να αφομοιωθεί όσον το δυνατόν καλύτερα η τελευταία αντίδραση σε μετοχές κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, προτού ακολουθήσει η επόμενη ανοδική φάση.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέχρι στιγμής παραμένει ελεγχόμενη η προσφορά σε μετοχές εταιριών που πρόσφατα είχαν προσφέρει υψηλότατες υπεραξίες, ενώ αντιδρούν ορισμένες από αυτές που δεν είχαν ακολουθήσει το ”ραλάκι”.

Σημαντική κίνηση σε μετοχές των Ρόκα, Ridenco, Παντεχνική, Νεώριο, Kleemann, Kego, Κορδέλλου και ορισμένων ακόμη.

Θα πρέπει για τη συνέχεια η αγορά να πείσει όσους ρευστοποιούν πως θα συνεχίσει και από την Τρίτη να κινείται υψηλότερα των 1.650 μονάδων και σταθερά ανοδικά εντός του διερευνούμενου ορίου των 1.650 – 1.700 μονάδων.

Το καλύτερο δυνατό σενάριο για σήμερα θα ήταν ένα ”κλείσιμο” του Δείκτη υψηλότερα των 1.665 μονάδων (ακόμη καλύτερα αν έπιανε τις 1.670 μονάδες), με συναλλαγές που δε θα παραπέμπουν σε ολική ρευστοποίηση θέσεων – κλείσιμο ”αέρα”.

Ούτως ή άλλως, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει οριακή, μένει να δοκιμαστεί η διάσπαση των 1.700 μονάδων προκειμένου να αναθεωρηθεί σε μακροπρόθεσμη βάση (σε σύνολο παρατηρήσεων τουλάχιστον τριών μηνών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v