Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Μείωση τιμής - στόχου για ΟΠΑΠ (update)

Σε μείωση της τιμής στόχου για τον ΟΠΑΠ από τα 12 στα 9,2 ευρώ προχώρησε η UBS Warburg, ενώ παράλληλα αλλάζει τη σύσταση από ”buy 1” σε ”buy 2”, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες πραγματοποίησης της πρόβλεψης είναι λιγότερες.

UBS: Μείωση τιμής - στόχου για ΟΠΑΠ (update)
Τα 9,2 ευρώ δίνει πλέον ως τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ ο ελβετικός οίκος UBS Warburg σε αναλυτική έκθεσή του με ημερομηνία 22 Απριλίου, ενώ παράλληλα την αλλάζει και τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή του Οργανισμού από buy 1 σε buy 2, κάτι που σημαίνει ότι οι πιθανότητες πραγματοποίησης της πρόβλεψης είναι λιγότερες.

Πιο συγκεκριμένα, η UBS στο σχετικό report που τιτλοφορείται ”Ένα παιχνίδι αξίας με περιορισμένη ορατότητα”, προβαίνει σε μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 8,1 και 9% για το 2003 και 2004 αντίστοιχα, τις πωλήσεις κατά 4,2% και 4,4% για το 2003 και 2004, ενώ τα κέρδη μετά φόρων κατά 9,5% και 12,1%, ως αποτέλεσμα της μείωσης των ρυθμών αύξησης των πωλήσεων αλλά και των προβλέψεων με την δικαστική διαμάχη με την Intralot.

Τα κέρδη ανά μετοχή για το τρέχον έτος εκτιμώνται σε 0,73 ευρώ. Οι νέες προβλέψεις της UBS αναφέρουν ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ θα κυμανθούν στα 2.166 εκατ. ευρώ και 2.414 εκατ. ευρώ για το 2003 και 2004 αντίστοιχα, ενώ τα κέρδη μετά φόρων εκτιμώνται στα 233 και 256 εκατ. ευρώ για τα έτη 2003 και 2004.

O ΟΠΑΠ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με ένα discount της τάξεως του 38% και 29% σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους σε όρους EV/EBITDA (Αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων) και P/E.

Παρά τη μείωση της τιμής στόχου και την αλλαγή της σύστασης, οι αναλυτές της UBS επισημαίνουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι ”μια μετοχή αξίας” με δυνατότητα επανατοποθέτησης του στην κατηγορία των growth stocks, υπό την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα υποστηρίξει την επέκταση της αγοράς μέσω του νομοθετικού πλαισίου.

Καταλύτες για την πορεία της μετοχής του Οργανισμού στο τρέχον έτος θα αποτελέσουν η πιθανή νέα προσφορά μετοχών, η ύπαρξη θετικών νέων από πλευράς νομοθετικού πλαισίου και η άρνηση του ΟΠΑΠ να συμμετάσχει στο Στιγμιαίο Λαχείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v