Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αισιοδοξία και... τράπεζες για τη συνέχεια

Αν και δεν αποκλείουν περιορισμένες ρευστοποιήσεις, οι χρηματιστηριακές είναι αισιόδοξες για την πορεία της αγοράς, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα εστιαστεί στον τραπεζικό κλάδο, λόγω κυρίως των αποτελεσμάτων τριμήνου της Εθνικής.

ΑΧΕ: Αισιοδοξία και... τράπεζες για τη συνέχεια
Συνέχιση της ανοδικής κίνησης για την αγορά με πιθανές κάποιες ρευστοποιήσεις αναμένει το πρωινό report της Marfin Hellenic για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ εκτιμά πως ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, λόγω και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της Εθνικής.

Η πολύ καλή απόδοση της αγοράς, επισημαίνει στο πρωινό report της η Εθνική ΑΧΕ, δηλώνει ότι οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι και η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς θετική. Η χρηματιστηριακή τονίζει ακόμη ότι τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας βοηθούν στην ευόδωση του ”καλού αυτού σεναρίου”.



Στο εβδομαδιαίο report της η Merit ΑΧΕΠΕΥ αναγνωρίζει πως οι τελευταίες δύο συνεδριάσεις μετέτρεψαν την άποψή της για αποκλεισμό μιας νέας ανοδικής κίνησης. ”Πιστεύαμε πως το σενάριο για επιστροφή προς τις 1.550 μονάδες και κλείσιμο του εκεί σχηματισθέντος gap συγκεντρώνει τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες. Όχι πια”, τονίζεται.

Το report εκτιμά πως μόνον η υψηλή κεφαλαιοποίηση μπορεί στην παρούσα φάση να ανατροφοδοτήσει με αγοραστικό ενδιαφέρον το επενδυτικό κοινό, ενώ προβλέπει ότι η Μ. Εβδομάδα θα τελειώσει χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το εάν η αγορά μας μπορεί να κινηθεί προς τις 1.750 μονάδες. Η επόμενη εβδομάδα, τονίζεται, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς θα έχουν προηγηθεί επιπλέον δύο συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών και αμερικανικών αγορών.

Από την πλευρά της η Magna Trust, στο δικό της εβδομαδιαίο report, επισημαίνει ότι -τεχνικά- η διόρθωση από τα επίπεδα των 1.640 μονάδων ήταν εξαιρετικά ήπια, ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μόλις τρεις συνεδριάσεις) και έδωσε την ευκαιρία σε νέα ρευστότητα να εισέλθει στην αγορά, αλλά και σε επιλεκτική κίνηση κάποιων μετοχών οι οποίες είχαν παρουσιάσει υστέρηση έναντι των υπολοίπων.

Το σκηνικό αυτό, αναφέρει το report, αναμένεται να διατηρηθεί πριν από τη διάσπαση των 1.700 μονάδων. Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει με κυριότερο επίπεδο στήριξης τις 1.650 μονάδες πριν επιχειρήσει τη διάσπαση του εν λόγω επιπέδου με στόχο το άνοιγμα του έτους: τις 1.748 μονάδες, σημείο στο οποίο ο Γενικός Δείκτης θα ”γράψει” θετική απόδοση για πρώτη φορά από το 2000.

Μέχρι εκείνου του σημείου, όμως, η αγορά έχει να αντιμετωπίσει το ”σκληρό” επίπεδο των 1.700 μονάδων, όπου οι πωλητές αναμένεται να επανέλθουν δυναμικά και να μειώσουν τις θέσεις τους αυξάνοντας τη ρευστότητά τους.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v