ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η (θετική) τάση

Τη θετική τάση από το εξωτερικό εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα υιθετήσει και η Σοφοκλέους στη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ ανάλογα αισιόδοξα είναι τα εβδομαδιαία reports, που εφιστούν την προσοχή στις τραπεζικές μετοχές.

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η (θετική) τάση
Ανοδικό ξεκίνημα περιμένουν οι αναλυτές της Marfin Hellenic για τη συνεδρίαση της Τρίτης, όπως προκύπτει από το πρωινό report της, καθώς επισημαίνει τη χθεσινή δυναμική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της αμερικανικής αγοράς που πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση θετικών νέων τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή της Panafon Vodafone, αφού ”η ελκυστικότητα της αποτίμησης σε συνδυασμό με τις καλές διεθνείς αγορές, ο ρυθμός αύξησης των επενδυτών και η παραγωγή ισχυρών ταμειακών ροών πιθανότατα να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για τη μετοχή”.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό report της ότι οι συμμετέχοντες στην ελληνική αγορά θα προσπαθήσουν να εκτιμήσουν τις αποδόσεις των ξένων αγορών στηριζόμενοι στα σπουδαιότερα αποτελέσματα τριμήνου, καθώς και σε άλλα οικονομικά στοιχεία.

Σε θετικές περιοχές εκτιμά η Fortius Finance ότι θα προσπαθήσει σήμερα να κινηθεί ο Γ.Δ., αποδίδοντας την εκτίμησή της στο κλίμα περιορισμένης αισιοδοξίας που επικρατεί και έχει ως επίκεντρο τον τραπεζικό κλάδο.

Αντίστοιχα, για θετικές προσδοκίες λόγω της διεθνούς εικόνας κάνει λόγο και η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ότι και η σημερινή συνεδρίαση θα εξακολουθήσει να κινείται σε ρυθμούς τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Άλλωστε, στο εβδομαδιαίο report της η Merit ΑΧΕΠΕΥ, την Πέμπτη, αναγνώριζε πως οι τελευταίες δύο συνεδριάσεις μετέτρεψαν την άποψή της για αποκλεισμό μιας νέας ανοδικής κίνησης. ”Πιστεύαμε πως το σενάριο για επιστροφή προς τις 1.550 μονάδες και κλείσιμο του εκεί σχηματισθέντος gap συγκεντρώνει τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες. Όχι πια”, τονίζεται.

Από την πλευρά της η Magna Trust, στο δικό της εβδομαδιαίο report, επισημαίνει ότι -τεχνικά- η διόρθωση από τα επίπεδα των 1.640 μονάδων ήταν εξαιρετικά ήπια, ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μόλις τρεις συνεδριάσεις) και έδωσε την ευκαιρία σε νέα ρευστότητα να εισέλθει στην αγορά, αλλά και σε επιλεκτική κίνηση κάποιων μετοχών οι οποίες είχαν παρουσιάσει υστέρηση έναντι των υπολοίπων.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v