ΑΧΕ: CosmΟΤΕ και MSCI θα δώσουν την τάση

Στις τροποποιήσεις των δεικτών MSCI, αλλά και στη μετοχή της CosmΟΤΕ Telenor, μετά την κίνηση της Telenor, εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα είναι συγκεντρωμένη η προσοχή των επενδυτών, με την εικόνα της αγοράς να αναμένεται από νευρική ως ελαφρά θετική.

ΑΧΕ: CosmΟΤΕ και MSCI θα δώσουν την τάση
Στη νέα αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI και στην πώληση του μεριδίου της Telenor στην CosmΟΤΕ αναφέρει το report της Marfin Hellenic ότι θα είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Για την αγορά, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει σημάδια νευρικότητας υπό τη σκιά των διισταμένων απόψεων για τη σημασία της κίνησης της Telenor. Για τον λόγο αυτό, η μετοχή που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει τα βλέμματα δεν είναι άλλη από αυτή της CosmΟΤΕ.

Η Marfin θεωρεί ότι η κίνηση της CosmΟΤΕ θα έχει θετικό αποτέλεσμα μεσοπρόθεσμα, καθώς μειώνεται μέρος της ανησυχίας για πώληση του ποσοστού της νορβηγικής εταιρίας και αυξάνεται η ελεύθερη διασπορά.

Την εκτίμηση ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη διατήρηση της γενικά καλής ψυχολογίας περιέχει το report της Εθνικής ΑΧΕ, επισημαίνοντας ότι η αγορά κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, παρά τις πιέσεις σε CosmΟΤΕ και ΟΤΕ.

Για τις αλλαγές στον δείκτη MSCI Greece το report αναφέρει ότι ”μάλλον θα έχουν πολύ μικρή επίδραση”.

Κατά την οπτική της Fortius Finance, ο Γ.Δ. ”θα προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα ελέω ρευστοποιήσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών”.

Παρά τις πιέσεις που σημειώθηκαν χθες στον ΟΤΕ, αναφέρει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό report της, η αγορά φάνηκε να διατηρεί τη θετική ψυχολογία της. ”Με δεδομένο ότι οι παραπάνω πιέσεις αναμένεται να περιοριστούν, εκτιμούμε ότι η αγορά θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα”.

* Διαβάστε τα reports στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v