Το 9% της CosmΟΤΕ πωλεί η Telenor (update)

Ποσοστό 9% του μετοχικού κεφαλαίου της CosmΟΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές θα πωλήσει η νορβηγική Telenor B-Imvest AS, όπως ενημέρωσε η ίδια και και η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ τις χρηματιστηριακές αρχές.

Το 9% της CosmΟΤΕ πωλεί η Telenor (update)
Ποσοστό 9% του μετοχικού κεφαλαίου της CosmΟΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές θα πωλήσει η νορβηγική Telenor B-Imvest AS, όπως ενημέρωσε η ίδια και και η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ το Χ.Α.

Η Telenor, που κατέχει το 18% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας CosmΟΤΕ, επιδιώκει να πωλήσει 29.712.521 τεμάχια ή το 9% του συνόλου των μετοχών.

Ως χρόνος διενέργειας συναλλαγών ορίζεται το διάστημα από 30/4/2003 έως 14/5/2003, ενώ το μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές είναι η EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η Telenor B-Imvest AS προτίθεται να πωλήσει τις ανωτέρω μετοχές αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Εάν η τιμή που θα επιτευχθεί είναι ικανοποιητική και ανάλογη με τις συνθήκες της αγοράς, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με μία ή περισσότερες προσυμφωνημένες συναλλαγές (πακέτου) με τους αγοραστές (οι οποίοι δεν είναι γνωστοί τη στιγμή αυτή) για συνολικό αριθμό μετοχών που δεν υπερβαίνει το προαναφερθέν όριο, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ανωτέρω συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους και υπό τις προϋποθέσεις των διατάξεων της υπ΄ αριθ. 18/1999 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α. και της υπ΄ αριθ. 71/1996 απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Κ. όπως ισχύουν. Εάν η πώληση αναβληθεί ή ματαιωθεί, θα γίνει νέα σχετική ανακοίνωση προς το κοινό σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 της υπ΄ αριθ. 5/204/14.11.2000 απόφασης της Ε.Κ.

Η είδηση της πώλησης του 9% της Telenor στην CosmΟΤΕ μεταδόθηκε με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το Λονδίνο, το οποίο επικαλείτο ως πηγή του, ”dealers”.

Οπως ανέφερε το τηλεγράφημα, περίπου 29,7 εκατ. μετοχές της CosmΟΤΕ διατίθενται μέσω της SSSB προς θεσμικούς πελάτες του οίκου σε εύρος τιμής 9,16 ως 9,35 ευρώ.

”Δεν έχω άλλο σχόλιο πέρα από το ότι η στρατηγική μας είναι η εκποίηση των μεριδίων σε εταιρίες των οποίων δεν είναι επιθυμητό ή δυνατόν να αποκτήσουμε τον έλεγχο”, σχολίασε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της νορβηγικής εταιρίας.

Από τη μεριά της η CosmΟΤΕ, μέσω κύκλων που επικαλείται το πρακτορείο, γνωστοποίησε ότι ”μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Telenor, δεν μπορεί να υπάρξει σχόλιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v