ΑΧΕ: Αισιοδοξία με... τραπεζική αιτία για αγορά

Αισιόδοξες είναι οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς τονίζουν ότι η έλλειψη πωλητών στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και λόγω των αποτελεσμάτων τριμήνου, βοηθά τον δείκτη να αναρριχηθεί. ”Κρίσιμες” παραμένουν οι κινήσεις των ξένων θεσμικών και αγορών.

ΑΧΕ: Αισιοδοξία με... τραπεζική αιτία για αγορά
Θετική θα είναι και η σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρωινό report της Marfin, ενώ στο επίκεντρο αναμένει να βρεθεί για μία ακόμη συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η Marfin, επίσης στο πρωινό report της, επισημαίνει την υποχώρηση της μετοχής της Μαΐλλης κατά 5,2% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, την οποία χαρακτηρίζει ”άδικη”.

Το report αποδίδει την εξέλιξη στη διαγραφή της μετοχής από τον δείκτη MSCI, ενώ συνιστά ”συγκέντρωση” (”accumulate”) και θέτει τιμή-στόχο τα 3,5 ευρώ.

Στην έλλειψη σημαντικών πωλήσεων στον τραπεζικό τομέα, η οποία ”συμβάλλει στην προσπάθεια του δείκτη να αναρριχηθεί”, εστιάζει το πρωινό σχόλιο της Εθνικής ΑΧΕ.

Στο report επισημαίνεται ακόμη πως αναμένεται ότι οι κινήσεις των ξένων θεσμικών και το κλίμα των ξένων αγορών θα παραμείνουν κρίσιμοι παράγοντες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Την ύπαρξη δυναμικής που δύσκολα θα ανακοπεί, τουλάχιστον κατά τη σημερινή ημέρα, εντοπίζει η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η οποία στο πρωινό report της πιθανολογεί ότι η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί, αν και με ηπιότερους ρυθμούς.

Η αποστασιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου από τα δρώμενα στις ξένες αγορές και η επαναπροσέγιση σημείων αντίστασης που μόλις πριν από έναν μήνα φάνταζε ιδιαίτερα δύσκολη, τονίζει η Fortius Finance, τείνουν να μετατρέψουν τη βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, με το επόμενο σημείο ουσιαστικής αντίστασης να τίθεται στις 1.720 μονάδες.

* Διαβάστε τα σχόλια των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v