Ελιγμοί πέριξ των 1.700 μονάδων

Ιδιαίτερη σπουδή καταβάλεται από τους ενεργούς παράγοντες για τη διατήρηση της αγοράς πέριξ των 1.700 μονάδων με μοχλούς τηην Εθνική που κινείται προς τα 13 ευρώ, ενώ, σήμερα, την σκυτάλη από την Eurobank, παραλαμβάνει σήμερα η Alpha. Αγοραστές στη μετοχή της Cosmote, πακέτο στο +12% για την Info Quest.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για όσο διαρκεί η αναμονή στην Ευρώπη, το καλύτερο δυνατό σενάριο για εμάς είναι η διακύμανση της αγοράς γύρω από τις 1.700 μονάδες.

Οι συναλλαγές των περίπου 17 εκατ. ευρώ (στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης) παραπέμπουν και σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση ρευστότητας, αλλά και σε επανατοποθετήσεις, νέες αγορές.

Στις 2.650 και κάτι μονάδες ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να οδηγεί την αγορά. Παραμένει όμως αυξημένο το ενδιαφέρον για Βασικά Μέταλλα, Τσιμέντα, ενώ οριακά κινείται ο κλαδικός των Τηλεπικοινωνιών.

Δε θα πρέπει να αποκλειστεί για τη συνέχεια το ενδεχόμενο μικρής διόρθωσης του Δείκτη προς τις 1.692 μονάδες. Θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο θα ενδυνάμωνε περαιτέρω την τάση, ειδικότερα τώρα που υποχωρεί κατά περίπου 1% η Φραγκφούρτη.

Είναι προφανές πως δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της περιοχής των 1.700 μονάδων. Το σημαντικότερο είναι πως κινούμαστε πάνω από την υψηλή τιμή Φεβρουαρίου, σαφώς υψηλότερα της μεσοπρόθεσμης αντίστασης με όσα θετικά συνεπάγονται.

Στον τραπεζικό κλάδο η... σκυταλοδρομία συνεχίζεται μεταξύ Εθνικής, Eurobank και σήμερα της Alpha. Δεν είναι τυχαίο πως ειδικότερα στην περίπτωση της Alpha οι αγοραστές ”ποντάρουν” στο ενδεχόμενο της μη υποχώρησης της τιμής, την ημέρα της αποκοπής του μερίσματος.

Ξαναβρίσκει τη φόρμα της η μετοχή της Cosmote, καθώς διευθετήθηκε μια σημαντική εκκρεμότητα με τους αγοραστές να την ωθούν προς τα 9,5 ευρώ.

Σταθεροποιητικά γύρω στα 9,6 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με την ΔΕΗ – εφεδρεία – στα 13,6 με 13,7 ευρώ.

Μοιρασμένη η εικόνα ανοδικών – πτωτικών μετοχών καθώς οι κινήσεις είναι δικαιολογημένα κάπως επιφυλακτικές.

Παρ’ όλ’ αυτά πακέτο πραγματοποιήθηκε στο +12% της Info Quest, ενώ η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στο +17,5% (1,07 ευρώ), χωρίς να λείπουν και οι φήμες.

Ακολουθούν Πουλιάδης, Ξιφίας, Ζήνων, Unibrain, Datamedia, Dionic, Μουριάδης, αλλά και Delta Singular, LogicDis, Despec Συμμετοχών, ΑΛΤΕ, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v