Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις αναλυτών για το τρίμηνο της Alpha Bank

Αύξηση στα καθαρά κέρδη της τάξεως του 22%- 31% εκτιμούν οι αναλυτές πως θα παρουσιάσει ο όμιλος της Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2003, διαμορφούμενα στα 38- 42 εκατ. ευρώ. Η εκτιμώμενη βελτίωση των κερδών αποδίδεται από του περισσότερους αναλυτές, στην αύξηση των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Εκτιμήσεις αναλυτών για το τρίμηνο της Alpha Bank
Με ανοδικό ρυθμό της τάξεως του 22%- 31% εκτιμούν οι αναλυτές των EFG Eurobank, P&K, Marfin Hellenic και Εθνική ΑΧΕ πως θα κινηθούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Αύξηση της τάξης του 31%, μέχρι τα 42 εκατ. ευρώ, αναμένει η EFG Eurobank Securities να καταγράψουν τα κέρδη α΄ τριμήνου της Alpha Bank, έναντι του περσινού αντίστοιχου τριμήνου. Στο report της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 6 Μαΐου, αναφέρεται ότι, όπως και στην περίπτωση της Εθνικής και της Εμπορικής, τα υψηλότερα κέρδη από συναλλαγές είναι πιθανό να βελτιώσουν το bottom line της τράπεζας.

Για τα κέρδη ανά μετοχή στο σύνολο του 2003, η EFG εκτιμά ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 11%. Η σύσταση για τη μετοχή παραμένει ”neutral”.

Από τη μεριά της, η P&K χρηματιστηριακή, σε σημερινό της report εκτιμά ότι τα κέρδη της Alpha θα διαμορφωθούν στα 40,26 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 28,2%, έναντι του περσινού α΄ τριμήνου. Σύμφωνα με το report της P&K, η βελτίωση της κερδοφορίας θα είναι απόρροια της κατά 26% αύξησης των core λειτουργικών κερδών. Σε ό,τι αφορά το bottom line, και η P&K προσδοκά την εικόνα βελτιωμένη, λόγω των υψηλότερων εσόδων αππο χρηματοοικονομικές συναλλαγές.



Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Hellenic, που σημειώνονται στη σημερινό της report, τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank προβλέπεται να κινηθούν ανοδικά κατά 22% και να φτάσουν στα 38 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Τράπεζας εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 24% και θα ανέλθουν στα 64 εκατ. ευρώ.

Η Marfin επισημαίνει πως η Alpha Bank θα αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη στα 31,5 εκατ. ευρώ από 23,1 εκατ. ευρώ λόγω της διαγραφής της υπεραξίας που έχει προκύψει από τη συγχώνευση με την Ιονική Τράπεζα.

Επιπρόσθετα, η Marfin αναφέρει πως βάσει δημοσκοπήσεων που διενήργησαν τα πρακτορεία Bloomberg και Reurters οι εκτιμήσεις της αγοράς τοποθετούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου στα 42 εκατ. ευρώ και 40 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, τοποθετώντας τις δικές της εκτιμήσεις στο χαμηλότερο εύρος της αγοράς.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ, οι οποίες αναφέρονταν στο χθεσινό της ημερήσιο δελτίο, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη (μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας) του ομίλου της Alpha Bank στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθούν κατά 29%, διαμορφούμενα στα 41 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, τα καθαρά έσοδα από τόκους του ομίλου αναμένεται να φτάσουν στα 195 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα συνολικά λειτουργικά έσοδα εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 313 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, πως η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Τετάρτη 7 Μαΐου 2003 στις 8.30’.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v