Εκτιμήσεις από Marfin για Γερμανό και 3Ε

Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της Γερμανός η Marfin, με τιμή-στόχο τα 14,10 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την εξαγορά της Multivita από την Τρία Έψιλον, εκτιμά πως δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως.

Εκτιμήσεις από Marfin για Γερμανό και 3Ε
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της Γερμανός η Marfin Hellenic, με τιμή-στόχο τα 14,10 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σε ό,τι αφορά την κοινή εξαγορά της Multivita από την Coca – Cola Τρία Έψιλον και την Coca – Cola, εκτιμά πως δεν θα επηρεάσει στο άμεσο μέλλον σημαντικά τα αποτελέσματα της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της, το γεγονός ότι η Γερμανός κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, σε συνδυασμό με την επιθετική επέκταση στο εξωτερικό, προδιαθέτει για εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” (buy), με τιμή-στόχο τα 14,10 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον, η Marfin αναφέρεται στην ανακοίνωση της Coca – Cola Τρία Έψιλον για την από κοινού εξαγορά με την Coca – Cola του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της πολωνικής εταιρίας εμφιαλώσεως μεταλλικού νερού, Multivita.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει η Marfin, παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά, εκτιμά πως δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα της Coca – Cola Τρία Έψιλον, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, η Marfin προσθέτει πως η εν λόγω κίνηση ενισχύει την επέκταση της γκάμας των προϊόντων της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως στην αγορά των μη ανθρακούχων αναψυκτικών.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, σύμφωνα πάντα με το report της Marfin, αναμένεται μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2003, αφού τελεί υπό την αίρεση της λήψεως των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος, η Marfin αναφέρει πως περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από την εξαγορά της Multivita αναμένεται να δοθούν από την εταιρία κατά την παρουσίαση σε αναλυτές των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στα μέσα του μήνα, ενώ σημειώνεται πως η Coca - Cola Τρία Έψιλον θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, στις 15 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v