Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης

Στις δημοσιονομικές αποκλίσεις, τη θετική πορεία της Σοφοκλέους, τη λίστα με τις μετοχές των δυο ταχυτήτων, αλλά και την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του ευρώ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης
Στις δημοσιονομικές αποκλίσεις, τη θετική πορεία της Σοφοκλέους, τη λίστα με τις μετοχές των δυο ταχυτήτων, αλλά και την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του ευρώ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Προϋπολογισμός: Κόβονται οι υπερωρίες και οι καταναλωτικές δαπάνες στο Δημόσιο, ενώ υπάρχει ανησυχία για τις μεγάλες υπερβάσεις στις δαπάνες, τονίζει η Ημερησία. Σύμφωνα με την Εξπρές ο στόχος για τις δαπάνες χάθηκε και ως εκ τούτου είναι βέβαιη πλέον η απόκλιση του προϋπολογισμού, ενώ το Κέρδος σημειώνει πως ο τριμηνιαίος απολογισμός των δημοσιονομικών αποκλίσεων προκαλεί πονοκεφάλους στο οικονομικό επιτελείο.

Για δύσκολη υλοποίηση του προϋπολογισμού κάνει λόγο η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε άγρα εσόδων και καταστρώνει σχέδια, γα να καλύψει από τη μία τις υστερήσεις στα έσοδα και από την άλλη τις υπερβάσεις στις δαπάνες. Με πακέτο έξι μέτρων για τον έλεγχο των δαπανών και ”ενέσεις” για τα έσοδα του κράτους το υπουργείο Οικονομίας θέλει να προλάβει τη διαφαινόμενη κρίση των ελλειμμάτων και να αποκρούσει τις πιέσεις για απολογιστικές παροχές όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τονίζει το Βήμα.

Σημίτης: Δεν θα καθορίσει η σκανδαλολογία την ατζέντα της κυβέρνησης διεμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ η Εξπρές σημειώνει πως ο πρωθυπουργός επιμένει στην προτεραιότητα της Προεδρίας.

Κομισιόν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Ελλάδα για τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στον ΦΠΑ, τα κέρδη των επιχειρήσεων και στα τέλη των ΙΧ, σημειώνει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Τους 88 κοινούς και τους 19 προνομιούχους τίτλους που θα διαπραγματεύονται για τρεις ώρες σε δυο περιόδους από τις 2 Ιουνίου αναφέρει η Ημερησία, ενώ η Καθημερινή σημειώνει πως 1 στις 3 μετοχές τέθηκαν στη ”δεύτερη ταχύτητα”.

Η Εξπρές τονίζει πως η πραγματική κατάσταση των επιχειρήσεων απειλεί τη δυναμική της ανόδου, ενώ αναφέρεται στους κλάδους και τις εταιρίες που έχουν σοβαρά προβλήματα και μέτρια ή απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και που πρωταγωνιστούν στην ανάκαμψη. Σύμφωνα με το Κέρδος, σε θετικό πεδίο πέρασε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά σε σχέση με το κλείσιμο του 2002, ενώ συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Η Ναυτεμπορική τονίζει ότι οι επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς φαίνεται να αντιμετωπίζουν με συγκρατημένο ενθουσιασμό αλλά και αμηχανία τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Σοφοκλέους, ενώ προσθέτει πως οι εταιρία που θα συνεχίσουν και τον επόμενο μήνα να διαπραγματεύονται σε καθεστώς πεντάωρης συνεχούς διαπραγμάτευσης ανέρχονται σε 234. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο η θεσμική θωράκιση του Χ.Α. βρίσκεται στην τελική ευθεία, στην προσπάθεια ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ελληνικά Ομόλογα: Αγορά ελληνικών ομολόγων συστήνει η Citigroup καθώς όπως αναφέρει η Ημερησία σε έρευνα στους διαχειριστές κεφαλαίων οι ελληνικοί τίτλοι απέσπασαν 17 επαίνους και ένα μόνο αρνητικό σχόλιο.

Ευρώ: Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών και έναντι του γεν και της στερλίνας έφτασε χθες το ευρώ, καθώς όπως επισημαίνει η Ημερησία χθες ”έπιασε” τα 1,13 δολάρια. Συνεχίζει την ανοδική πορεία του το ευρωπαϊκό νόμισμα αναφέρει η Εξπρές, σύμφωνα με την οποία διαμορφώνεται κλίμα επιφυλακτικής αισιοδοξίας στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Μπάφετ: Ταράζει τα νερά της Wall Street ο δισεκατομμυριούχος Ουόρεν Μπάφετ σύμφωνα με το Κέρδος, το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Μπάφετ ζητά να ”χαλιναγωγηθούν” οι αστρονομικές αμοιβές των διευθυνόντων συμβούλων. Κατά των ”άπληστων” μάνατζερ και κατά του ”άδικου και αντιδημοκρατικού” φορολογικού πακέτου Μπους καταφέρθηκε ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, σύμφωνα με το Βήμα.

Τράπεζες: Για ικανοποιητικά αποτελέσματα τριμήνου στον τραπεζικό κλάδου κάνει λόγο η Ημερησία σύμφωνα με την οποία το σήμα από τα κέρδη των τραπεζών είναι θετικό, με την Alpha να ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματά της, ενώ ακολουθούν Εμπορική και Eurobank.

Ναυτιλία: Επενδύσεις 340 εκατ. δολαρίων για νέα πλοία πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Schiesser Pallas: Εγκαταλείπει η πολυεθνική Shiesser Pallas την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα, κλείνοντας το εργοστάσιο στην Αθήνα και μεταναστεύοντας σε Βαλκάνια και Ασία, τονίζει η Ναυτεμπορική. Η Καθημερινή επισημαίνει πως το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας κλείνει παραγωγικές μονάδες καθώς το τελευταίο στην Ελλάδα εξαγωγικό εργοστάσιο κοπής και ραφής εσωρούχων, θυγατρική πολυεθνικής, κλείνει.

ΕΛ.ΠΕ. – OKTA: Προσπάθεια συμβιβασμού γίνεται στο θέμα του σκοπιανού διυλιστηρίου ΟΚΤΑ, που ανήκει στα ΕΛ.ΠΕ. αναφέρει το Βήμα.

Eurobank: Στα 144 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κέρδη προς διανομή από την Eurobank, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσό που ”επιστρέφεται” από ελληνικό όμιλο.

LogicDis: Άρθηκε η επιτήρηση για την LogicDis, αναφέρει η Εξπρές.

Σελόντα: Στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 17,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Σελόντα, σύμφωνα με την Εξπρές.

Frigoglass: Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών πέτυχε το πρώτο τρίμηνο του 2003 ο όμιλος της Frigoglass, σημειώνει η Εξπρές.

Εθνική ΑΕΓΑ: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής ΑΕΓΑ κατά 43 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Κέρδος.

Domus: Τη μετατροπή της Domus σε εταιρία συμμετοχών και τη διανομή 2 νέων δωρεάν μετοχών για κάθε 1 παλαιά αποφάσισε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετοχών, αναφέρει η Εξπρές.

Μπαλλής: Ολοκληρώνεται αύριο η δημόσια εγγραφή της Μπαλλής Χημικά στη ΝΕΧΑ με εύρος τιμών από 6,7 έως 7,7 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v