Στο ”τιμόνι” νέας ανόδου η Alpha, λένε οι ΑΧΕ

Σε άνοδο αναμένουν οι χρηματιστηριακές ότι θα οδηγήσει την αγορά η ανακοίνωση των σημαντικά καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τριμήνου της Alpha Bank, ενώ θα συντηρήσει την προσοχή στραμμένη στον τραπεζικό κλάδο.

Στο ”τιμόνι” νέας ανόδου η Alpha, λένε οι ΑΧΕ
Τα αποτελέσματα της Alpha θα ενδυναμώσουν περαιτέρω το θετικό κλίμα που περιβάλει τον τραπεζικό τομέα, αναφέρει το πρωινό report της Marfin Hellenic, η οποία βλέπει ως περιορισμένο το ενδεχόμενο καθοδικής κίνησης της αγοράς, δεδομένου ότι και οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να εμφανίζουν θετική εικόνα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αναλυτών εκτιμάται ότι θα βρεθεί η μετοχή της Alpha Bank, συντηρώντας το προσοχή της αγοράς εστιασμένη στις τράπεζες.

Στο πρωινό της report η Fortius Finance επισημαίνει, ότι αν και η παρούσα εικόνα του ΧΑ δικαιολογεί μια συνέχεια της ανοδικής τάσης, με τις όποιες διορθώσεις να διεξάγονται ενδοσυνεδριακά, η μη είσοδος ρευστότητας στο σύστημα (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΘΕ για τα μετοχικά Α/Κ εσωτερικού) είναι πιθανό να δημιουργήσει συνθήκες εγκλωβισμού για τους μικροεπενδυτές που προσπαθούν να προλάβουν την άνοδο.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, η Fortius εκτιμά πως ο τίτλος της Alpha θα αναλάβει τα ηνία της ανόδου, οδηγώντας το ΓΔ σε θετικές περιοχές.

Ο υψηλός όγκος συναλλαγών επιβεβαιώνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά και το αισιόδοξο κλίμα, αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, ενώ αναμένει να συνεχιστεί η θετική ορμή στη Σοφοκλέους και ο ΟΤΕ να σημειώσει απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v