Η τάση από Alpha, Εθνική, ΟΤΕ και Παπαστράτο

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha, η αντίδραση του ΟΤΕ μετά τη διάψευση των χθεσινών φημών, σε συνδυασμό με την τεχνική προσπάθεια να μη χάσει τα 14 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, καθορίζουν την τάση. Η φορά της αγοράς παραμένει ανοδική με επόμενη τιμή - στόχο τις 1.778 μονάδες.

Όλες οι ενδείξεις από τις διεθνείς αγορές συνηγορούν σε σταθεροποίηση και ήπιων τόνων άνοδο και στη Σοφοκλέους. Ιδανικό το εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 1.755 – 1.778 μονάδων, προκειμένου να διαμορφωθεί το επόμενο ”ανοδικό σκαλοπατάκι”.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αφενός μεν η Εθνική όχι απλά να κρατήσει τα 14 ευρώ, αλλά να πείσει πως κόβοντας το μέρισμα (την ερχόμενη Δευτέρα) δε θα υποχωρεί χαμηλότερα αυτής της ”βάσης”.

Πιθανή μια αντίδραση, μέχρι τότε, της μετοχής προς τα 14,8 ευρώ, αν και η σημερινή συνεδρίαση δικαιωματικά ανήκει στην Alpha, η διοίκηση της οποίας φρόντισε να διαψεύσει ευχάριστα τους αναλυτές.

Στηρίξεις περιμένουμε από τις Eurobank, οπωσδήποτε από τη ΔΕΗ αλλά και τον ΟΤΕ. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη μετοχή του Οργανισμού θα πρέπει η διάψευση των φημών που έδωσαν χθες την ακραία διακύμανση να μην επηρεάσει σημαντικά την τιμή.

Πέραν όλων αυτών όμως, η χθεσινή ανακοίνωση της Παπαστράτος ανοίγει από μια πλευρά τον δρόμο και για άλλες ιστορικές επιχειρήσεις της χώρας μας ή για την επίσπευση σχεδιαζόμενων συμφωνιών – συνεργασιών.

Σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη, τεχνικά, η κίνηση στην αγορά μας, θα πρέπει σήμερα αφενός μεν να εξασφαλίσει την στήριξη των 1.758 μονάδων και αφετέρου να φέρει τον Δείκτη έστω και 10– 15 μονάδες υψηλότερα.

Μ. Γελ.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v