Αναζητώντας το εύρος της διόρθωσης

Η περίπου ισόβαρη υποχώρηση του Γενικού, του FTSE– 20 και του τραπεζικού δείκτη παραπέμπει σε, μέχρι στιγμής, ελεγχόμενη κίνηση. Απαιτείται όμως, για τεχνικούς λόγους έστω και ενδοσυνεδριακά, αντίδραση στη συνέχεια.

Περίπου ισόβαρη η υποχώρηση του Γενικού, του FTSE – 20 και του τραπεζικού δείκτη, αποδίδει το περιεχόμενο της διόρθωσης.

Χαμηλότερα προς τις 1.755 μονάδες υποχώρησε γύρω στις 11.20’ ο Δείκτης με λίγες όμως συναλλαγές – προσφορά, περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενδεικτικές του ελεγχόμενου χαρακτήρα αυτής της κίνησης.

Δεν αποκλείεται να δούμε τον Δείκτη και σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η Εμπορική υποχωρεί κατά περίπου 2,6% και η Εθνική κατά 1,2%, οριακά χαμηλότερα των 14 ευρώ.

Παρατηρείται πως η μετοχή της Eurobank καταγράφει συγκριτικά μικρότερες απώλειες όπως και ορισμένες άλλες δεικτοβαρείς μετοχές. Σε αυτές θα στηριχθεί μέχρι τις περίπου 12.00’ η προσπάθεια ελέγχου της διόρθωσης προκειμένου να κατοχυρωθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος (ζημιά) οι ανοιχτές θέσεις και οι αγορές αέρα.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ελεγχόμενη είναι η διόρθωση και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, αν και υπάρχει χρόνος ώστε να διαμορφωθεί τάση τους Mid Cap 40 και Small Cap 80.

Καλό θα ήταν στη συνέχεια να υπάρχει μια αντίδραση του Δείκτη προς τις 1.768 μονάδες, προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεση των εν δυνάμει αγοραστών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v