Από το εξωτερικό η τάση, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Την εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά, ελλείψει σημαντικών εσωτερικών νέων, θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές περιέχουν τα πρωινά reports των χρηματιστηριακών. Εξάλλου, την Ιnform Lycos εκτιμά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το report της Marfin.

Από το εξωτερικό η τάση, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Με την Alpha Bank και την Εθνική να έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, υπάρχουν περιορισμένες τραπεζικές ειδήσεις που μπορούν να οδηγήσουν τον Γ.Δ. υψηλότερα, επισημαίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της.

Με αυτό το δεδομένο, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η συμπεριφορά των ευρωπαϊκών αγορών είναι για σήμερα ακόμη περισσότερο κρίσιμη. Η χθεσινή αποκόμιση κερδών είναι πιθανό να οδηγήσει της Σοφοκλέους σε προσεκτικό ξεκίνημα.

Εξάλλου, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση της εταιρίας Inform Lycos, η μετοχή της οποίας θα βρεθεί, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η διοίκηση προχώρησε σε προβλέψεις για τις μελλοντικές επιδόσεις.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε, το 2003 θα είναι έτος ικανοποιητικής ανάπτυξης για την Inform Lycos, ενώ θα συνοδευτεί από υπολογίσιμη πίεση στα περιθώρια κέρδους και την κερδοφορία ως αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ. Η Inform Lycos θα διανείμει μέρισμα 0,21 ευρώ ανά μετοχή.

Το βλέμμα προς τις ξένες αγορές αναμένει η Fortius Finance ότι στρέψει σήμερα η Σοφοκλέους, καθώς παρατηρεί ότι δεν υπάρχουν εσωτερικά νέα ικανά να κρατήσουν την ελληνική αγορά ανεξάρτητη από τα όσα συμβαίνουν σε Ευρώπη και Wall.

Για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η Fortius αναμένει ότι μια μείωση των επιτοκίων θα αποτελέσει έκπληξη.

Τάσεις σταθεροποίησης εκτιμά για σήμερα η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό report της, επισημαίνοντας και αυτή ότι η κατεύθυνση θα δοθεί από τις διεθνείς αγορές.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v