Διόρθωση (;) για κάτι καλύτερο...

Δικαιολογημένη και για ορισμένους απαιτούμενη μια μικρή διόρθωση πριν την υπέρβαση των 1.800 μονάδων. Θα πρέπει όμως, κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι πωλήσεις ”ανοιχτών” και θέσεων ”αέρα” να γίνουν με μέτρο και συντονισμένα. Να κρατήσουμε τις 1.768 μονάδες έχοντας ως επόμενο στόχο την προσέγγιση των 1.811 μονάδων.

”Η προσπάθεια που καταβάλλουμε από τα μέσα Μαρτίου δεν είναι ούτε βραχυπρόθεσμης λογικής και βεβαίως δεν γίνεται για να ωφεληθούν άμεσα ορισμένοι”. Σε αυτή τη δήλωση κορυφαίου χρηματιστηριακού στελέχους θα πρέπει να αναζητηθεί το νήμα για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχει μεν διάθεση να δοκιμαστεί σε αυτή τη φάση η υπέρβαση των 1.811 μονάδων. Θεωρείται επιθυμητή μια μικρή διόρθωση συγχρονισμένη με τις ξένες αγορές, για να βεβαιωθεί στη συνέχεια κατά πόσον είναι πιθανή η προσέγγιση των 1.920 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής θα αποτελέσει σήμερα τον βασικό σηματωρό της τάσης, καθώς κυμαίνεται στα 14,12 ευρώ και θα επιδιωχθεί να διαμορφωθεί τιμή ”ασφαλείας” ενόψει της Δευτέρας.

Στον ΟΤΕ αγοραστές υπάρχουν, αλλά γύρω στα 10 και κάτι ευρώ, γεγονός που ενδέχεται να πιέσει λίγο χαμηλότερα τη μετοχή του Οργανισμού. Η Eurobank έχει λόγους να επιχειρήσει να κρατήσει τα 12 ευρώ, όπως και η Alpha τα 13,9 – 14 ευρώ.

Με βάση τις αγορές στα συμβόλαια του FTSE – 20, φαίνεται ότι γύρω στις 896 μονάδες κορυφώνεται αυτή η άνοδος που έχει ξεκινήσει από την Πρωταπριλιά. Γι’ αυτό καλό θα ήταν η αγορά με λιγότερες συναλλαγές να μην υποχωρήσει χαμηλότερα 1.768 – 1.770 μονάδων, προκειμένου να διαμορφωθεί τάση στη συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η αγορά παραμένει σε ανοδικό κανάλι και οι ”ισχυροί” παίκτες ψάχνουν αφορμή για να βγουν πωλητές σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Μ. Γελ.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v