Η ατζέντα της Πέμπτης

Οι μετοχές της Δομική Κρήτης διαπραγματεύονται στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία, ενώ της Inform Λύκος χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος χρήσης 2002. Επίσης, παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Δίας Ιχθυο/ργειες, προκειμένου να μετατραπούν σε (ΚΟ), ενώ οι Alpha Bank, Ευρωδυναμική και Πλαίσιο πραγματοποιούν γ. σ.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Γενικές συνελεύσεις

ALPHA BANK Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 12:00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή προς έγκριση του ισολογισμού της 31.12.2002 και των λοιπών ετησίων οικονομικών καταστάσεων, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.

2. Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής χρήσεως του έτους 2002.

3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη διαχειριστική χρήση 2003 και έγκριση της αμοιβής τους.

4. Συμψηφισμός μέρους του αναπόσβεστου ποσού θετικής υπεραξίας (goodwill) που προέκυψε από τη συγχώνευση της Τραπέζης με την ”Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.”, με χρέωση του λογαριασμού ”διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”.

5. Επικύρωση εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.

6. Ορισμός ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης όπως σήμερα ισχύει.

7. Έγκριση της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

8. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 23 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως ή και σε Διευθυντές να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιριών του Ομίλου που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

9. Έγκριση για την έκδοση ομολογιακών δανείων, κοινών, ανταλλαξίμων ή/και μετατρεψίμων, μειωμένης ή μη εξασφαλίσεως.

10. Τροποποίηση και συμπλήρωση της αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της 11.4.2000, ως ισχύει, για τη χορήγηση δικαιωμάτων προαιρέσεως και σε διευθυντικά στελέχη των Εταιριών του Ομίλου.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:30, στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σοφοκλέους 10, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της 14ης εταιρικής χρήσης (1.1.2002 - 31.12.2002) και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

2. Έγκριση διανομής μερίσματος και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για τον καθορισμό της ημερομηνίας αποκοπής του δικαιώματος και της διαδικασίας καταβολής του.

3. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 14ης εταιρικής χρήσης.

4. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την 15η εταιρική χρήση και καθορισμός της αμοιβής τους.

5. Έγκριση εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. 6. Έγκριση συμβάσεων εργασίας με τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας κατ’ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920. 7. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:30, στα επί της οδού Κανάρη 24 γραφεία της, στην Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Yποβολή και έγκριση των εκθέσεων πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών της εταιρείας για τις οικονομικές καταστάσεις της 3ης εταιρικής χρήσεως από 01.01.2002-31.12.2002.

2. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμός, λογαριασμός αποτελεσμάτων χρήσεως, πίνακας διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσάρτημα) επί της εταιρικής χρήσεως που έληξε.

3. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για την ελεγχθείσα χρήση.

4. Παροχή άδειας για την σύναψη συμβάσεων της εταιρείας με πρόσωπα του άρθρου 23α του Ν.2190/1920.

5. Έγκριση εξόδων κίνησης μελών του Δ.Σ. για το έτος 2002 και προέγκριση αυτών για την χρήση του 2003.

6. Εκλογή ενός ορκωτού ελεγκτού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτού για τη χρήση 2003 και καθορισμός των αμοιβών τους.

7. Επικύρωση της εκλογής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

8. Διορισμός των εκτελεστικών, μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μελών του Δ.Σ., Ν. 3016/2002.

9. Λοιπά θέματα.

Διάφορα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, κηρύττει την έναρξη των εργασιών συνάντησης με θέμα ”οι Διαστάσεις Ασφαλείας και Άμυνας του Διαστήματος: οι Προκλήσεις για την Ε.Ε”. Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στο Divani Caravel Hotel, και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντάσσεται στην πρωτοβουλία που προωθεί η Ελληνική Προεδρία για την καθιέρωση μιας στρατηγικής υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας μέσω της διαστημικής τεχνολογίας και των σχετικών εφαρμογών της.

Η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, μαζί με εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, πραγματοποιούν επίσκεψη στα έργα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,48 ευρώ (από 0,40 ευρώ).

* Παύει η διαπραγμάτευση των 9.730.500 (ΚΑ) μετοχών της εταιρίας ”ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΑΒΕΕ” και διαγράφονται από τον ηλεκτρονικό πίνακα συναλλαγών του ΧΑ προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων ονομαστικών μετοχών ορίζεται η 15/5/2003.

* Η μετοχή της εταιρίας Inform Π. Λύκος διαπραγματεύεται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος χρήσης 2002, ύψους 0,21 ευρώ ανά μετοχή.

Συνέδρια

Πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Atheneum Intercontinental τo 1o Ελληνο-Τουρκικό Ενεργειακό Συνέδριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του Ελληνο-Τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Απώτερος σκοπός του συνεδρίου, το οποίο θα οργανώνεται κάθε χρόνο εναλλάξ σε Ελλάδα και Τουρκία, είναι όπως συμβάλει γενικότερα στη βελτίωση των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην εν εξελίξει συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

Ευρωπαϊκή Ένωση

- Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v