Ανιχνευτικές κινήσεις στις 1.800 μονάδες

Εστω και κατ’ ελάχιστον ο Γενικός Δείκτης υπερέβη το ψυχολογικό φράγμα των 1.800 μονάδων με μοχλούς τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, ενώ ενδεχόμενη διόρθωση προς τις 1.788 μονάδες, θα μπορούσε να αποτελέσει προοίμιο για νέες τοποθετήσεις.

Καθώς ο Δείκτης προσεγγίζει, επιτέλους, τις 1.800 μονάδες, δηλαδή δυο συνεδριάσεις νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε, θα πρέπει να αναμένουμε ενδυνάμωση του παιχνιδιού στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Με πιθανή για το τριήμερο τη βάση στήριξης των 1.788 μονάδων, η αγορά θα προχωρήσει σε διερεύνηση επιπέδων που δεν έχει συναντήσει εδώ και μήνες.

Αυξημένες στροφές για την Alpha, που εκτός του διπλασιασμού - έκπληξη των κερδών στο α΄τρίμηνο, πραγματοποιεί αύριο γενική συνέλευση, ενώ ανεβάζει στροφές και η μετοχή της Εθνικής, ενόψει της επικείμενης αποκοπής του μερίσματος και της γ.σ της Παρασκευής.

Παρατηρείται πως αυξάνονται οι τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών από τον κλάδο εκδόσεων – εκτυπώσεων, δείκτης σηματωρός κατά την αντίληψή μας, ενώ η ΔΕΗ προσεγγίζει τα 14,5 ευρώ. Να προσεχθεί επίσης η ξεκάθαρα ανοδική τάση της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Συναλλαγές περαιτέρω ανόδου καταγράφονται στις μετοχές των εταιριών: Notos Com, Ελλατέξ, Τεγόπουλος, Ελληνικά Καλώδια, Axon, Νάουσα, Ερμής, ΕΥΔΑΠ, αλλά και Ελληνικών Χρηματιστηρίων, Θεμελιοδομής, Ιατρικού, Intracom, Κεπενού, Lavipharm και άλλων αυτής της κατηγορίας.

Κινητικότητα επιδεικνύουν και πάλι οι μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ, οι οποίες, δεν αποκλείεται, με βάση και την τρέχουσα συμπεριφορά να κινηθούν προς ”υψηλό έτους”.

Για την επόμενη ώρα, προέχει η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 1.787 μονάδων και των διερευνητικών κινήσεων πέριξ των 1.800 μονάδων.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v