Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζάς: ”Μας αδικεί η τιμή της μετοχής”

Στα χαμηλά επίπεδα της μετοχής αναφέρθηκε ο διοικητής της Εθνικής, Θ. Καρατζάς, τα οποία, όπως είπε, ”δεν αντικατοπτρίζουν την προοπτική για τη μελλοντική πορεία μας”. Χωρίς το μέρισμα, ύψους 0,45 ευρώ, θα διαπραγματεύεται από τη Δευτέρα η μετοχή.

Καρατζάς: ”Μας αδικεί η τιμή της μετοχής”
του Γιώργου Μαντέλα

Στα χαμηλά επίπεδα της μετοχής αναφέρθηκε ο διοικητής της Εθνικής, Θ. Καρατζάς, τα οποία, όπως είπε, ”δεν αντικατοπτρίζουν την προοπτική για τη μελλοντική πορεία μας”.

Ο κ. Καρατζάς, μιλώντας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, χαρακτήρισε υπερβολική την πτώση της τιμής της μετοχής, ενώ επεσήμανε πως διεθνώς οι απώλειες των κεφαλαιαγορών είναι ίσως οι μεγαλύτερες από την κρίση του ’29.

Παρ’ όλα αυτά η Εθνική, σύμφωνα με τον διοικητή της, δεν πρόκειται να ανακόψει τη μελλοντική επέκτασή της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με τρόπο προσεκτικό σε τομείς και δραστηριότητες όπου η Τράπεζα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και προοπτικές ανάπτυξης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζάς.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η διανομή μίας (1) δωρεάν μετοχής ανά 10 από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Δικαιούχοι των δωρεάν μετοχών θα είναι οι μέτοχοι της 30ής Μαΐου 2003, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι νόμιμες διατυπώσεις για την αποκοπή του δικαιώματος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε και η διανομή μερίσματος ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή, ενώ από τη Δευτέρα 12 Μαΐου η μετοχή της Εθνικής θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2002.

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζά, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v