Ενα... γκολ στα γρήγορα θέλει η αγορά !

Μια κίνηση αιφνιδιασμού από τα... αποδυτήρια χρειάζεται η σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να ορθολογικοποιηθεί η αποτίμηση ενός ”φθηνού” τμήματος της αγοράς, να μην ακυρωθεί μεσοπρόθεσμα η ανοδική τάση και να μην χαθεί το παιχνίδι της ψυχολογίας.

Πρέπει να διατηρηθεί η ανοδική τάση, η ψυχολογία, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση. Δεν υπάρχουν περιθώρια και πολυτέλειες να ”καεί” αυτή η ευκαιρία.

Αφορμές θετικές, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την εγχώρια αγορά υπάρχουν για να αντιδράσει ο Δείκτης από τις 1.710 μονάδες.

Ένα... γκολ από τα αποδυτήρια χρειαζόμαστε, δηλαδή μια επιθετική κίνηση αμέσως με το που θα αποκοπεί το μέρισμα της Εθνικής, με μια παράλληλη στήριξη από Alpha, Eurobank και Εμπορική. Τις τελευταίες ημέρες το euro2day.gr προσμετρά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τραπεζών την προωθούμενη λύση στο ασφαλιστικό τους.

Κίνηση που διευκολύνει τις συγχωνεύσεις μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων. Μέσα στον Μάιο θα προχωρήσει και το σχετικό νομοσχέδιο της τιτλοποίησης απαιτήσεων των τραπεζών.

Μπορούν και έχουν τα περιθώρια να οδηγήσουν οι τράπεζες τον FTSE – 20 προς τις 950 μονάδες. Περίπου 100 μονάδες υψηλότερα οδηγώντας δηλαδή και τον Γενικό Δείκτη σε ”ανοδικό” σχηματισμό μετά από τρία χρόνια.

Μετοχές εταιριών με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ισχυρό ειδικό διαπραγματευτή και αύξηση συναλλαγών στις τελευταίες συνεδριάσεις, θα παραμείνουν στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα.

Μέχρι την Πέμπτη, που θα κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων σειράς Μαΐου στα παράγωγα, προϊδεάζουν για αντίδραση μετοχές εταιριών όπως οι: ΟΛΘ, Alpha Leasing, Γρ. Σαράντης, Ερμής, Ελγέκα, Creta Farm, πρώην Καμπάς, Εθνική Ασφαλιστική, Frigoglass, Newsphone, Hitech, και αρκετές ακόμη.

ΣΗΜ. Για πολλούς και διάφορους λόγους οι μετοχές του ομίλου Intracom θα πρέπει να χαρίσουν σήμερα και σε εμάς τους πικραμένους (αλλά σταθερά ”αντιφιλιππιδικούς” Βάζελους) κατι τίς μετά τον χθεσινό θρίαμβο του Θρύλου...

Μ. Γελ.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v