Ενεργή η ανοδική τάση στη Σοφοκλέους

Οι περισσότερες ενδείξεις και προϋποθέσεις συγκλίνουν σε περαιτέρω ενδυνάμωση της ανοδικής τάσης. Θα πρέπει όμως να ολοκληρωθεί το αργότερο σήμερα η διόρθωση, σε επίπεδα όχι χαμηλότερα των 1.710– 1.720 μονάδων. Θα επιχειρηθεί να κρατήσει το μέρισμα των 0,45 ευρώ η Εθνική, τη Δευτέρα.

Μικρά τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης του Γενικού Δείκτη, καθώς η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση παραμένει ενεργή και στη Σοφοκλέους.

Στη δική μας αγορά βέβαια, επικρατούν βραχυπρόθεσμα επιμέρους... τεχνικές λεπτομέρειες, όπως αυτή της αποκοπής μερίσματος 0,45 ευρώ από τη μετοχή της Εθνικής, κατά πάσα βεβαιότητα στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Ο όμιλος επ’ ουδενί δε θέλει να χάσει την επαφή με τα 14 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι δηλώσεις του προέδρου της Alpha Bank κ. Ιωάννη Κωστόπουλου ρίχνουν ”λάδι στη φωτιά” και ξαναφέρνουν στην επιφάνεια μνήμες. Άκρως διαφωτιστικό το σχετικό άρθρο του Γιώργου Μαντέλα (”Γάντι” Κωστόπουλου στον ανταγωνισμό).

Θεωρείται πιθανότατο πως σε μεγάλο βαθμό ικανοποιήθηκαν οι αγοραστικές διαθέσεις όσων τοποθετήθηκαν χθες στα περίπου 10,10 ευρώ του ΟΤΕ, ενώ απαραίτητες ”στηρίξεις” θα παρασχεθούν και σήμερα από τις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Eurobank εάν χρειαστεί.

Είναι προφανές πως και στον όμιλο της τελευταίας επικρατούν διαθέσεις σταθεροποίησης γύρω από τα 12 ευρώ.

Εάν εξαιρέσουμε το χθεσινό... αιματηρό ημίωρο μέχρι τις 13.30’, τα όσα συνέβησαν ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα και για πολλούς επιβεβλημένα.

Ζητούμενο είναι να μην υποχωρήσει – ή να μη φανεί πως υπάρχει δυναμική διόρθωσης – χαμηλότερα των 1.710 – 1.720 μονάδων να αντιδράσουν κυρίως οι Εθνική και ΟΤΕ και στην περίπτωση αρχικής ανόδου να προσεγγιστεί και πάλι η περιοχή των 1.760 μονάδων.

ΣΗΜ: Να μη διαφεύγει της προσοχής μας πως οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές (αγοραστών – πωλητών) ετοιμάζονται για την ίσως πιο ενδιαφέρουσα μάχη στην αγορά παραγώγων που θα δοθεί από την αρχή του χρόνου.

Αμφότεροι ετοιμάζουν τα βόλια τους για το ”κλείσιμο” της ερχόμενης Παρασκευής.

Μ. Γελ.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v