Καταλύτης μερίσματα και ευρωαγορές, λένε οι ΑΧΕ

Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και η (κατά τα φαινόμενα αρνητικού αποτελέσματος) αποκοπή του μερίσματος της Alpha Bank εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

Καταλύτης μερίσματα και ευρωαγορές, λένε οι ΑΧΕ
Μετά τις έξι σερί ανοδικές συνεδριάσεις ο Γ.Δ. έχασε χθες 1,8%, αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Hellenic, ως αποτέλεσμα της κίνησης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η Marfin εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν βραχυπρόθεσμα τη σημαντικότερη επιρροή για την ελληνική αγορά, ενώ τονίζει ότι και η αρνητική επίδραση που θα έχουν τα μερίσματα στον δείκτη δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή της Folli Follie, η οποία ”έχασε το πρόσφατο ράλι”.

Η μη μεταβολή των επιτοκίων στην Ευρώπη έδωσε την αφορμή για συνέχιση της διόρθωσης στις ευρωαγορές, με τις ρευστοποιήσεις να διατηρούνται λόγω των απωλειών στη Wall Street, παρατηρεί η Fortius Finance στο πρωινό report της.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η αποκοπή του μερίσματος της Alpha, κατά κύριο λόγο, και η πορεία των ξένων αγορών αναμένεται να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τη σημερινή συνεδρίαση, ”με την αποκλιμάκωση στο μέτωπο του πληθωρισμού να μην επηρεάζει την αγορά”.

Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών θα επιβεβαιώσει η ελληνική αγορά, εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, ”κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με τις διεθνείς αγορές”.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v