Σε ”όρια” τεχνικών στηρίξεων η αγορά

Ισχυρή ”κόντρα” εξελίσσεται μεταξύ πωλητών και αγοραστών στη Σοφοκλέους, η οποία πλησιάζει τα όρια της τεχνικής στήριξης, με τους πρώτους να έχουν προς στιγμήν το προβάδισμα. Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην... χαλάσει η τάση και εξανεμιστούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία που με κόπο κατακτήθηκαν από τις αρχές Απριλίου.

Όρια τεχνικής στήριξης προσεγγίζει η αγορά καθώς ο Δείκτης υποχωρεί προς τις 1.710 μονάδες. Με συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (Alpha, Εθνική, ΟΤΕ) που παραπέμπει σε ρευστοποίηση θέσεων θεσμικών, αλλά και σε προσπάθεια ”υποτίμησης” του FTSE – 20.

Οι απώλειες του συγκεκριμένου δεικτοβαρή δείκτη φτάνουν στο 2,2%, καθώς υποχωρεί προς τις 855 μονάδες.

Μέχρι στιγμής πάντως, πέραν μιας άτυπης κόντρας ”αγοραστών – πωλητών” που ποντάρουν διαφορετικά από την πλευρά τους στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Alpha Bank Ιωάννη Κωστόπουλου και την αποκοπή μερίσματος της Εθνικής, την ”πληρώνουν” και οι μικρότεροι σε κεφαλαιοποίηση παίκτες.

Προκειμένου να μην ”ακυρωθεί” η μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση θα πρέπει να υπάρξουν ενδείξεις αντίδρασης από το εύρος των 1.710 – 1.720 μονάδων και, κυρίως από την πλευρά της Alpha που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση.

Δευτερευόντως, θα πρέπει να αναστραφεί η τάση από τα 13,4 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v